Πρόγραμμα βαρεμάρας: Ιδέες για να απασχολήσετε τα παιδιά ηλικίας 7 έως 10 ετών μέσα στο σπίτι (vids)

#Μένουμε_σπίτι και φροντίζουμε να απασχολούμε τα παιδιά με διασκεδαστικά παιχνίδια.

Πρόγραμμα βαρεμάρας: Ιδέες για να απασχολήσετε τα παιδιά ηλικίας 7 έως 10 ετών μέσα στο σπίτι (vids)

Κλείνουμε την τρίτη εβδομάδα εγκλεισμού στο σπίτι και είναι λογικό η βαρεμάρα των παιδιών να έχει χτυπήσει «κόκκινο».

Εμείς από την πλευρά μας, προσπαθούμε καθημερινά να τα απασχολούμε δημιουργικά, έρχεται όμως η στιγμή που νιώθουμε ότι στερεύουμε από ιδέες και η υπομονή μας εξαντλείται. Επειδή αυτό είναι ένα κοινό πρόβλημα και απασχολεί όλους τους γονείς, αποφασίσαμε να σας παρουσιάσουμε ιδέες απασχόλησης των παιδιών μέσα στο σπίτι ανά ηλικίες.

Τις προηγούμενες μέρες σας παρουσιάσαμε προτάσεις για παιδιά ηλικίας από 1 έως 7 ετών και σήμερα συνεχίζουμε με δραστηριότητες για παιδιά από 7-10 ετών. Σε αυτή την ηλικία τα παιδιά είναι δημιουργικά, περίεργα, μπορούν να διαβάσουν και να κάνουν πολλά πράγματα μόνα τους.

Τι περιλαμβάνει το «πρόγραμμα βαρεμάρας» γι ' αυτές τις ηλικίες:

Διοργανώστε ένα κυνήγι θησαυρού στο σπίτι

Τα παιδιά σε αυτήν την ηλικία λατρεύουν την περιπέτεια και τους γρίφους. Σκεφτείτε γρίφους που θα οδηγούν αρχικά σε διάφορα σημεία του σπιτιού και στο τέλος, στο μεγάλο έπαθλο. Για έπαθλο μπορείτε να βάλετε ό,τι πιστεύετε ότι θα αρέσει και θα ενθουσιάσει το μικρό σας.

Φτιάξτε ιστορίες

Το μόνο που χρειάζεστε για αυτό το παιχνίδι είναι μία κόλλα χαρτί και... φαντασία! Γράψτε σε ένα χαρτί δέκα με δεκαπέντε λέξεις άσχετες μεταξύ τους και ζητήστε από το παιδί σας να δημιουργήσει τη δική του ιστορία. Εάν το μικρό σας ξέρει να γράφει, μπορείτε να του ζητήσετε να σας τη γράψει. Εάν έχετε δύο οι περισσότερα παιδιά, μπορείτε να κάνετε και κάποιου είδος διαγωνισμός στον οποίο αυτός που θα έχει την καλύτερη ιστορία, θα αναδειχθεί νικητής.

«Όνομα, ζώο, πράγμα, φυτό»

Ένα αγαπημένο παιχνίδι που έχει μεγαλώσει γενιές και γενιές. Μήπως ήρθε η ώρα να το μάθετε και στο μικρό σας; Με αυτό το παιχνίδι θα εμπλουτίσει τις γνώσεις του και το μυαλό του θα είναι σε εγρήγορση.

Πειράματα στο σπίτι

Σε αυτήν την ηλικία τα παιδιά μαθαίνουν ολοένα και περισσότερα πράγματα. Τους αρέσουν οι ανακαλύψεις και ό,τι προσφέρει διάδραση. Δείτε πώς θα κάνετε τα δικά σας πειράματα φυσικής στο σπίτι και δοκιμάστε τα.



Ζωγραφική με θέμα

Ορίστε ένα θέμα που θέλετε, πχ ζώα της θάλασσας, και ζητήστε από το μικρό σας να κάνει μία σχετική ζωγραφιά. Το παιχνίδι αυτό έχει ανεξάντλητη θεματολογία και μπορεί να απασχολήσει το παιδί για ώρες.

Φτιάξτε κατασκευές από origami

Τα origami είναι ιδιαίτερες και πολύ εντυπωσιακές κατασκευές. Με λίγο χαρτί μπορείτε να φτιάξετε υπέροχα πράγματα. Δείτε κάποιες κατασκευές origami που μπορείτε να φτιάξετε στο βίντεο που ακολουθεί.



Φτιάξτε κουλουράκια

Η μαγειρική είναι μία διασκεδαστική δραστηριότητα με πολλά οφέλη για τα παιδιά. Φτιάξτε παρέα με το μικρό σας κουλουράκια και περάστε δημιουργικό χρόνο στην κουζίνα πλάθοντας τη ζύμη και ζυγίζοντας τα υλικά. Για αρχή μπορείτε να δοκιμάσετε μία εύκολη συνταγή κουλουράκια κανέλας που θα γεμίσει το σπίτι υπέροχες μυρωδιές.



© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved