Πρόγραμμα βαρεμάρας: Ιδέες για να απασχολήσετε τα παιδιά ηλικίας 5 έως 7 ετών μέσα στο σπίτι (vids)

#Μένουμε_σπίτι και φροντίζουμε να απασχολούμε τα παιδιά με διασκεδαστικά παιχνίδια.

Πρόγραμμα βαρεμάρας: Ιδέες για να απασχολήσετε τα παιδιά ηλικίας 5 έως 7 ετών μέσα στο σπίτι (vids)

Διανύουμε την τρίτη εβδομάδα εγκλεισμού στο σπίτι και είναι λογικό η βαρεμάρα των παιδιών να έχει χτυπήσει «κόκκινο».

Εμείς από την πλευρά μας, προσπαθούμε καθημερινά να τα απασχολούμε δημιουργικά, έρχεται όμως η στιγμή που νιώθουμε ότι στερεύουμε από ιδέες και η υπομονή μας εξαντλείται. Επειδή αυτό είναι ένα κοινό πρόβλημα και απασχολεί όλους τους γονείς, αποφασίσαμε να σας παρουσιάσουμε ιδέες απασχόλησης των παιδιών μέσα στο σπίτι ανά ηλικίες.

Τις προηγούμενες μέρες σας παρουσιάσαμε προτάσεις για παιδιά ηλικίας από 1 έως 5 ετών και σήμερα συνεχίζουμε με δραστηριότητες για παιδιά από 5-7 ετών. Σε αυτή την ηλικία τα παιδιά είναι δημιουργικά, ανεξάρτητα, περίεργα και πολύ πολύ δραστήρια.

Τι περιλαμβάνει το «πρόγραμμα βαρεμάρας» γι ' αυτές τις ηλικίες:

Διοργανώστε απόγευμα bowling

Ένα ενδιαφέρον παιχνίδι που μπορείτε να στήσετε εύκολα στο σαλόνι του σπιτιού σας. Πάρτε εφτά με οχτώ πλαστικά μπουκαλάκια και γεμίστε τα με νερό. Τοποθετήστε τα στο πάτωμα τη ένα δίπλα στο άλλο. Έπειτα πάρτε ένα μπαλάκι και προσπαθήστε εναλλάξ, μία εσείς και μία το μικρό σας , να ρίξετε όσο το δυνατόν περισσότερες κορίνες τη φορά. Ορίστε ένα παιχνίδι με 10 γύρους και σε κάθε γύρο ζητήστε από το παιδί σας να μετράει πόσες κορίνες πέφτουν και να τις σημειώνει σε ένα χαρτί. Στο τέλος του παιχνιδιού, νικητής θα είναι αυτός που έχει ρίξει τις περισσότερες.

Μάθετε μαγικά κόλπα

Τα ταχυδακτυλουργικά κόλπα ενθουσιάζουν όλα τα παιδιά. Δείτε στο παρακάτω βίντεο μαγικά που μπορούν να κάνουν εύκολα και παιδιά και δοκιμάστε τα παρέα.



Αναπαράσταση ενός παιδικού βιβλίου

Τα παιδιά σε αυτήν την ηλικία αγαπούν τα βιβλία και τις ιστορίες. Διαλέξτε ένα βιβλίο μαζί και προσπαθήστε να κάνετε αναπαράσταση της ιστορίας που διαβάζετε δίνοντας κάποιον ρόλο και στο παιδί σας.

Φρούριο από μαξιλάρια

Φτιάξτε ένα φρούριο από τα μαξιλάρια του καναπέ και της πολυθρόνας και δημιουργήστε σφαίρες κανονιών, τσαλακώνοντας απλά μερικές λευκές κόλλες Α4. Ζητήστε από το παιδί σας να μπει πίσω από το φρούριο και να το προστατεύσει και εσείς θα είστε μπροστά από το φρούριο προσπαθώντας να το ρίξετε.

Φτιάξτε εύκολα παζλ

Τα παζλ μπορούν να κρατήσουν τα παιδιά απασχολημένα πολλές ώρες. Τα παιδιά μαθαίνουν να παρατηρούν και να έχουν υπομονή και επιμονή. Σε αυτήν την ηλικία μπορούν να φτιάξουν παζλ με αρκετά κομμάτια ακόμα και μόνα τους.

«Πες μου μια λέξη»

Πείτε μία λέξη στο παιδί σας και ζητήστε του να σας πει μία πρόταση με την λέξη αυτή σε συγκεκριμένο χρόνο. Έπειτα ζητήστε του να σας πει και εσάς μία λέξη για να πείτε και εσείς με τη σειρά σας μία πρόταση. Χρονομετρήστε τον χρόνο που θα κάνετε. Όποιος κάνει πιο γρήγορα σε 20 γύρους, θα είναι ο νικητής.

Ανοιξιάτικες χειροτεχνίες

Οι χειροτεχνίες είναι ένα πολύ δημιουργικός τρόπος να κρατήσουμε τα παιδιά μας απασχολημένα. Πλέον διανύουμε τον δεύτερο μήνα της άνοιξης και είναι η ιδανική ευκαιρία να δοκιμάσουνε ανοιξιάτικες χειροτεχνίες. Δείτε κάποιες από αυτές στο βίντεο που ακολουθεί.



«Τσαφ τσουφ το τρένο περνά...»

Ένα κλασικό παιχνίδι που παίζαμε και εμείς non stop όταν ήμασταν παιδιά. Πάρτε ένα σχοινάκι και περάστε το από δύο καρέκλες ώστε να είναι τεντωμένο. Έπειτα μάθετε στο μικρό σας τις κινήσεις που σίγουρα σας έχουν μείνει αξέχαστες και θυμηθείτε τα παιδικά σας χρόνια.

Φτιάξτε puppets από κάλτσες

Αξιοποιήστε παλιές κάλτσες που έχετε σπίτι και φτιάξτε puppets για ατελείωτες ώρες παιχνιδιού.



© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved