Αττικό Ζωολογικό Πάρκο: Μοναδικές εμπειρίες για όλη την οικογένεια

  • Πού: Αττικό Ζωολογικό Πάρκο (Θέση Γιαλού, Σπάτα)
  • Πότε: Τα προγράμματα πραγματοποιούνται κατόπιν συνεννόησης με κράτηση τουλάχιστον μια εβδομάδα πριν.
Αττικό Ζωολογικό Πάρκο: Μοναδικές εμπειρίες για όλη την οικογένεια

Το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο προσφέρει διάφορα βιωματικά περιβαλλοντικά προγράμματα με σκοπό την ευαισθητοποίηση του κοινού.

Γερακάρης

Η Ιερακοτροφία, είναι η τέχνη του κυνηγιού θηραμάτων, χρησιμοποιώντας εκπαιδευμένα αρπακτικά πουλιά. Ξεκίνησε στην Κεντρική Ασία πριν από περίπου 4.000 χρόνια και έγινε δημοφιλής στη Μεσαιωνική Ευρώπη. Αυτή είναι η ευκαιρία σας να γνωρίσετε την τέχνη της Ιερακοτροφίας, την ιστορία της, τη βασική βιολογία και συμπεριφορά των Αρπακτικών Πουλιών, καθώς και τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν στη φύση. Θα γνωρίσετε επίσης όλες τις πλευρές της απαιτούμενης φροντίδας, όπως την εκπαίδευση, τον εξοπλισμό, το τάισμα και την πτήση, καθώς και τη σημασία διαχείρισης βάρους.

Ηλικία συμμετεχόντων: 16 ετών και άνω
Διάρκεια: 3 ώρες
Κόστος: 45€ για κατόχους ετήσιας κάρτας , 50€ για μη κατόχους ετήσιας κάρτας (το κόστος εισόδου συμπεριλαμβάνεται)
Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 6, Ελάχιστος αριθμός: 2

Φροντίζω τα Ζώα της Φάρμας

Είναι ένα ιδανικό πρόγραμμα για όλη την οικογένεια που ενδιαφέρεται να μάθει για τη φροντίδα των οικόσιτων ζώων όπως η αγελάδα, κουνελάκι, κατσικάκι, πόνυ, κ.α.. Ως εκπαιδευόμενος φροντιστής στην Φάρμα, θα δουλέψετε δίπλα στον φροντιστή για να μάθετε τα βασικά για την ευζωία αυτών των ειδών.

Ηλικία συμμετεχόντων: 8 ετών και άνω
Διάρκεια: 2 ώρες
Κόστος: 30€ για κατόχους ετήσιας κάρτας μέλους, 35€ για μη κατόχους ετήσιας κάρτας (το κόστος εισόδου συμπεριλαμβάνεται)
Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 6, Ελάχιστος αριθμός: 4

Αρπακτικά Πτηνά

Η κοντινή επαφή με ένα Αρπακτικό είναι μια ξεχωριστή εμπειρία. Οι συμμετέχοντες θα ξεναγηθούν στο χώρο που φιλοξενούνται τα Αρπακτικά Πουλιά και θα ακολουθήσει μια ματιά εκ των έσω στον Κόσμο της Ιερακοτροφίας, όπου θα γνωρίσουν από κοντά διάφορα Αρπακτικά Πουλιά και θα μάθουν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του κάθε ενός.

Ηλικία συμμετεχόντων: Όλες οι ηλικίες
Διάρκεια: 1.5 ώρα
Κόστος: 35€ για κατόχους ετήσιας κάρτας μέλους, 40€ για μη κατόχους ετήσιας κάρτας (το κόστος εισόδου συμπεριλαμβάνεται)
Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 10, Ελάχιστος αριθμός: 6

Γνωρίζω τα Ζώα στο Πάρκο

Σε αυτό το πρόγραμμα θα κάνετε μια όμορφη περιήγηση στο Πάρκο όπου θα γνωρίσετε από πολύ κοντά διάφορα είδη (π.χ., καμηλοπαρδάλεις, λεμούριους, αρπακτικά πτηνά, ερπετά) και θα σας δοθεί η ευκαιρία να ταΐσετε κάποια από αυτά.

Ηλικία συμμετεχόντων: από 5 ετών και άνω
Διάρκεια: 1 ώρα και άνω
Κόστος: 60 ευρώ/ώρα με 1 εκπαιδευτικό, 30 ευρώ/ώρα για κάθε επιπλέον εκπαιδευτικό (το κόστος εισόδου στο Πάρκο δεν συμπεριλαμβάνεται)
Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: Μέχρι 30 παιδιά (1 εκπαιδευτικός ανά 10 παιδιά)

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις δείτε εδώ.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved