Διασκεδαστικές δραστηριότητες που θα ενισχύσουν τη σχέση με την έφηβη κόρη σας

Το να περνάμε χρόνο με τα παιδιά μας, διασκεδάζοντας ταυτόχρονα, είναι μια από τις καλύτερες πρακτικές για να ενισχύσουμε τους μεταξύ μας δεσμούς.

Διασκεδαστικές δραστηριότητες που θα ενισχύσουν τη σχέση με την έφηβη κόρη σας

Ειδικά στην περίοδο της εφηβείας τα παιδιά μας, όσο και αν δεν το παραδέχονται και αναζητούν την ανεξαρτησία τους, έχουν ανάγκη την καλή σχέση και επικοινωνία με τους γονείς του. Το ίδιο ισχύει και για την ιδιαίτερη σχέση μαμάς – κόρης.

Η εργασία, το σχολείο και όλες οι άλλες δραστηριότητες και υποχρεώσεις μας απορροφούν και πολλές φορές μας απομακρύνουν. Υπάρχουν όμως μερικές απλές και ευχάριστες δραστηριότητες που μπορείτε να μοιραστείτε με την κόρη σας όσο απασχολημένη ή κουρασμένη και αν είστε. Και πιστέψτε μας: όχι μόνο θα κάνουν καλό στη μεταξύ σας σχέση, αλλά θα σας κάνουν να νιώσετε καλύτερα.

Βραδιά ταινίας

Μετά από μια κουραστική μέρα το τελευταίο πράγμα που θέλετε να κάνετε είναι κάτι που παίρνει πολλή ενέργεια. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο μπορείτε να παρακολουθήσετε μια ταινία στο σπίτι. Είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να χαλαρώσετε και αν το κάνετε μαζί με την κόρη σας – τα παιδιά σας- είναι πολύ καλύτερο.

Ημέρα Spa

Σας αρέσει να φτιάχνετε τα νύχια σας; Να περιποιείστε το πρόσωπο σας; Μπορείτε να κλείσετε ένα διπλό ραντεβού: για εσάς και την κόρη σας. Είναι ένας διασκεδαστικός, γυναικείος τρόπος για να περάσετε χρόνο μαζί, συζητώντας ενώ ταυτόχρονα φροντίζετε τον εαυτό σας.

Picnic

Ετοιμάστε μερικά σάντουιτς- ζητήστε από την κόρη σας να σας βοηθήσει- και πηγαίνετε στο κοντινότερο πάρκο. Είναι ένας τόσο απλός αλλά καλός τρόπος για περάσετε ένα απόγευμα ή το πρωινό της Κυριακής με το παιδί σας.

Απλώς περπατήστε

Το περπάτημα είναι μια από τις καλύτερες ασκήσεις που μπορείτε να κάνετε. Είναι επίσης μια καλή στιγμή για να συνδεθείτε και να συνομιλήσετε με το παιδί σας.

Μαγειρέψτε και φάτε μαζί

Η προετοιμασία ενός γεύματος είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να έρθετε πιο κοντά και να δημιουργήσετε όμορφες αναμνήσεις. Επίσης η κόρη σας θα μάθει σιγά σιγά τα μυστικά της κουζίνας που από δω και στο εξής θα της φανούν πολύ χρήσιμα. Προσπαθήστε να μαγειρεύετε μαζί μια φορά την εβδομάδα. Εξίσου σημαντικό είναι να τρώτε μαζί το βράδυ – αν δεν έχετε άλλη κοινή ώρα μες στη μέρα. Το να καθόμαστε γύρω από το τραπέζι όλοι μαζί είναι από τις πιο σημαντικές συνήθεις που δένουν τα μέλη της οικογένειας και ευνοούν τη μεταξύ τους επικοινωνία.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved