3 εκπαιδευτικές δραστηριότητες για παιδιά 11 μηνών

11 μηνών μωρό: Παιχνίδια που μπορείτε να παίξετε μαζί!

3 εκπαιδευτικές δραστηριότητες για παιδιά 11 μηνών

Τώρα που το μωρό σας γίνεται σιγά σιγά ενός έτους, ήρθε η ώρα να βάλετε προστατευτικά στα ντουλάπια, τις γωνίες και γενικότερα σε όλα τα επικίνδυνα σημεία του σπιτιού σας. Σε αυτή την ηλικία είναι δύσκολο να έχετε συνέχεια τα μάτια σας επάνω στο μικρό σας βλασταράκι. Για αυτό και πρέπει να είστε σίγουροι για την ασφάλειά του.

Σε αυτή την ηλικία θα βρει συναρπαστικό το παιχνίδι όπως το «κου-κου-τσα», σιγά σιγά θα μπει στις στερεές τροφές, θα μάθει να πίνει από το βρεφικό ποτηράκι το γάλα του και θα γυρίζει όλο το σπίτι. Πλέον θα αρχίσει να πειραματίζεται με τα πόδια του, τα δάχτυλά του και θα μάθει πώς να σκαρφαλώνει ή να βγαίνει από την κούνια του.

Τι κάνει ένα μωρό 11 μηνών;

  • Μπορεί να δείχνει με το δάχτυλο σε κάποιο σημείο
  • Λέει «μα-μα-μα» & «μπα-μπα-μπα»
  • Περπατά κρατώντας του το ένα ή τα δύο χέρια
  • Πίνει από το δικό του ποτηράκι

3 εκπαιδευτικές δραστηριότητες για παιδιά 11 μηνών

Μην χάνετε την υπομονή σας με το υπερκινητικό σας 11 μηνών μωρό. Ακόμη χρειάζεται την προσοχή σας, για αυτό και δεν πρέπει να το αφήνετε λεπτό από τα μάτια σας.

Τι μπορείτε να κάνετε με το μωρό σας;

Παιχνίδι μέσα από τη διατροφή του

Το 11 μηνών μωρό σας είναι ικανό να κρατήσει ένα κουτάλι στο χέρι ή να φάει με τα χέρια. Από τη στιγμή που η διατροφή του περιέχει στερεές τροφές, μπορείτε να του δώσετε να αγγίξει το φαγητό του, να το δοκιμάσει, να πειραματιστείτε με τη διατροφή του.

Στα παιδιά αρέσει να αγγίζουν το φαγητό τους και να το δοκιμάζουν μόνα τους χρησιμοποιώντας τα χέρια τους ή το κουτάλι που τους έχετε δώσει.

Δεξιότητες επικοινωνίας

Σε αυτή την ηλικία ένα μωρό καταλαβαίνει ότι είναι μοναδικό για εσάς και θα αναπτύξει μια ισχυρή αίσθηση για το τι του αρέσει και τι όχι.

Αφήστε το να πετάξει τα παιχνίδια του αν νευριάσει. Πείτε του «όχι» σε κάτι που δεν πρέπει να κάνει. Ζητήστε του να σας φέρει συγκεκριμένα παιχνίδια ή αντικείμενα μέσα από ένα κουτί.

Διαβάστε του πολύ

Ακόμη και αν το μικρό σας είναι υπερ-δραστήριο, σίγουρα θα του αρέσει πολύ να σας ακούει να του διαβάζετε όμορφα παραμύθια κρατώντας το στην αγκαλιά σας. Αυτή είναι ίσως και μία από τις ωραιότερες εκπαιδευτικές δραστηριότητες για εκείνο.

Μέσα από την ανάγνωση παραμυθιών θα μάθει να γυρίζει τις σελίδες του βιβλίου, να δείχνει φωτογραφίες, να βάζει τα δάχτυλα σε τρύπες του βιβλίου (αν υπάρχουν), να αγγίζει τα εξώφυλλα, να μιμείται εσάς που διαβάζετε, να ξεχωρίζει σιγά σιγά κάποια γράμματα οι λέξεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved