Διασκεδαστικές δραστηριότητες που μπορούν να κάνουν τα παιδιά με τον μπαμπά

Η σχέση των παιδιών με τον μπαμπά τους είναι εξίσου σημαντική και χρειάζεται και αυτή τον χρόνο της.

Διασκεδαστικές δραστηριότητες που μπορούν να κάνουν τα παιδιά με τον μπαμπά

Συνήθως ο μπαμπάς είναι πολυάσχολος και αφήνει το μεγαλύτερο μέρος της «δουλειάς» στη μαμά. Όμως ο χρόνος και η επικοινωνία των παιδιών με τον πατέρα τους είναι σημαντική για την ψυχική και κοινωνική τους ανάπτυξη παράγοντα που δεν μπορούμε να παραβλέπουμε.

Αυτό ισχύει τόσο για τα κορίτσια όσο και για τα αγόρια. Ειδικά όμως τα αγόρια και ειδικότερα αν βρίσκονται στην εφηβεία ή και λίγο πριν από αυτή, έχουν ακόμη περισσότερο ανάγκη να περνάνε χρόνο με τον μπαμπά τους, σαν άντρες!

Όσο φορτωμένο και αν είναι το πρόγραμμά σας διαβάστε μερικές ιδέες για το πώς μπορείτε να περάσετε χρόνο με τα παιδιά σας παίζοντας και εσείς σαν παιδί.

Παίξτε με σαΐτες ή αεροπλάνα από χαρτί
Ένα αγαπημένο παιχνίδι μικρών και μεγάλων είναι και το πέταγμα της σαΐτας. Η κατασκευή της είναι πολύ απλή. Ποιος μπαμπάς δεν έφτιαξε και δεν πέταξε σαίτα όταν ήταν μαθητής; Ποιος μπαμπάς δεν ξέρει να φτιάχνει χάρτινα αεροπλανάκια; Οργανώστε μια μικρή απόδραση στη φύση ή στο πιο κοντινό πάρκο, μάθετε στο παιδί σας όλα τα κόλπα που ξέρετε για το σωστό πέταγμα, κάντε αγώνες. Είναι σίγουρο ότι ο μικρός θα ξετρελαθεί!

Δημιουργήστε ένα ηφαίστειο
Καλύψετε ένα τραπέζι με εφημερίδες. Κατασκευάστε ένα ηφαίστειο με ζύμη. Βάλτε δύο κουταλιές σόδα μαγειρέματος στο εσωτερικό του ηφαιστείου. Προσθέστε μισό φλυτζάνι λευκό ξύδι στο δοχείο και προσέξτε… την έκρηξη. Εντυπωσιακό;

Κάντε barbeque
Αν ο καιρός σας το επιτρέπει βγείτε στην πίσω αυλή ή πηγαίνετε στην κοντινότερη ύπαιθρο και κάντε pic nic και barbeque μόνο οι δύο σας. Μάθετε στον μικρό σας όλα τα μυστικά: πώς να ανάβει με προσοχή και ασφάλεια τη φωτιά, τα μυστικά ενός καλού ψησίματος. Η ώρα που θα περάστε μαζί δημιουργώντας, συζητώντας και τρώγοντας είναι πολύ σημαντική για τη μεταξύ σας σχέση.

Δημιουργήστε ένα σπίτι για τα πουλιά
Υπάρχουν πολλά είδη σπιτιών για πουλιά, από απλά έως κάστρα. Το σημαντικό είναι να , περάσετε λίγο χρόνο με τα παιδιά σας και να έχετε κάτι να συζητάτε μαζί τους και τις άλλες ημέρες παρακολουθώντας αν τα πουλιά έρχονται στο σπίτι για να ξεκουραστούν και να φάνε. Εάν δεν είστε πολύ καλοί με τα εργαλεία, μπορείτε να φτιάξετε έναν τροφοδότη πουλιών με ένα πλαστικό δοχείο.

Παρακολουθήστε έντομα
Είναι πολύ απλό! Αγοράστε ένα μεγεθυντικό φακό σε ένα κατάστημα και πηγαίνετε μια βόλτα. Θα απομυθοποιήσετε τα τρομακτικά έντομα και θα πάρετε λίγο φρέσκο αέρα ταυτόχρονα. (Μην αφήνετε τον μεγεθυντικό φακό στον ήλιο για να αποφύγετε την πυρκαγιά). Αν θέλετε, μπορείτε επίσης να αγοράσετε ένα δίχτυ και ένα κλουβί και να πιάσετε έντομα για να τα παρατηρήσετε περισσότερο.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved