Ανάπτυξη ομιλίας μωρού: Βοηθήστε το να μιλήσει μέσα από δραστηριότητες και παιχνίδια (vid)

Από τις πιο όμορφες και απολαυστικές στιγμές στο μεγάλωμα ενός παιδιού είναι το άκουσμα των πρώτων λέξεών του.

Ανάπτυξη ομιλίας μωρού: Βοηθήστε το να μιλήσει μέσα από δραστηριότητες και παιχνίδια (vid)

Αυτή η περίοδος ξεκινά περίπου κοντά στα πρώτα γενέθλια του παιδιού.

Θέλετε να ξέρετε με ποιους εύκολους και διασκεδαστικούς τρόπους μπορείτε να βοηθήσετε το παιδί σας να ξεκινήσει να μιμείται ήχους και λέξεις;

Στο βίντεο που ακολουθεί θα δείτε συμβουλές σχετικά με το πώς μπορούμε να βοηθήσουμε ένα παιδί να ξεκινήσει να λέει τις πρώτες του λέξεις. Ακόμη, εξηγεί δραστηριότητες και παιχνίδια που μπορούν να υιοθετηθούν στο σπίτι ή και έξω από αυτό με τον ίδιο στόχο.



Η ζωγραφική, το διάβασμα ενός παραμυθιού, μία βόλτα στο σούπερ μάρκετ, αλλά και παιχνίδια όπως η μπάλα, τα ζωάκια και οι φούσκες μπορούν να βοηθήσουν ένα παιδί να μιμηθεί νέες λέξεις αν «χρησιμοποιηθούν» σωστά.

Να θυμάστε ότι τα παιδιά μαθαίνουν καλύτερα όταν διασκεδάζουν! Αυτός να είναι ο πρώτος σας στόχος όταν βάλετε σε εφαρμογή κάποια από τις δραστηριότητες.

Αν ανησυχείτε για την ανάπτυξη της ομιλίας του παιδιού σας θα πρέπει να απευθυνθείτε σε έναν ειδικό (αναπτυξιολόγο, λογοθεραπευτή). Οι συμβουλές που αναλύονται στο βίντεο είναι γενικές και δεν υποκαθιστούν σε καμία περίπτωση λογοθεραπευτικό πρόγραμμα, καθώς οι ανάγκες του κάθε παιδιού είναι διαφορετικές.

Γεωργία Ρούσσου
Λογοθεραπεύτρια
e-mail: georoussou30@gmail.com
YouTube Channell: ΠΑΙΖΩ-ΜΑΘΑΙΝΩ-ΜΙΛΩ

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved