Δραστηριότητες για το Σαββατοκύριακο: Τι να κάνετε με τα παιδιά

Ιδέες για κατασκευές, χειροτεχνίες και χειροποίητα χριστουγεννιάτικα στολίδια. 

Δραστηριότητες για το Σαββατοκύριακο: Τι να κάνετε με τα παιδιά
Bigstock

Μία ακόμα εβδομάδα έφτασε στο τέλος της και όπως κάθε Παρασκευή, έχουμε συγκεντρώσει παρακάτω τις προτάσεις μας με όσα μπορείτε να κάνετε το Σαββατοκύριακο με τα παιδιά. Ιδέες για κατασκευές, χειροτεχνίες, συνταγές και γενικά δραστηριότητες που θα σας βάλουν σιγά-σιγά στο χριστουγεννιάτικο mood.

Στολίστε το σπίτι για Χριστούγεννα

Είναι το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Νοεμβρίου, και εάν δεν έχετε στολίσετε το σπίτι ήδη, ήρθε η ώρα να το κάνετε.

Εδώ μπορείτε να δείτε συμβουλές και ιδέες για να στολίσετε το χριστουγεννιάτικο δέντρο.

Η χρισοτυγεννιάτικη διακόσμηση του σπιτιού βέβαια περιλαμβάνει τον στολισμό του σαλονιού, του μπαλκονιού, της κουζίνας. Μην φοβηθείτε να το παρακάνετε με τα διακοσμητικά και τα λαμπάκια. Την υπερβολή τη θέλουμε τα Χριστούγεννα.

Φτιάξτε χειροποίητα στολίδια για το δέντρο

stolidia-me-koukounaria.jpg

instagram @stilundherz

Τα χειροποίητα στολίδια είναι σίγουρα πιο ιδιαίτερα από τις κλασικές μπάλες και, επιπλέον, μπορείτε να περάσετε δημιουργικό χρόνο με τα παιδιά φτιάχνοντάς τα. Ακολουθούν μερικές ιδέες:

Φτιάξτε χριστουγεννιάτικους σελιδοδείκτες για σχολικά και εξωσχολικά βιβλία

Σελιδοδείκτες εμπνευσμένους από τα Χριστούγεννα με δεντράκια, ελαφάκια, Άγιους Βασίληδες και όχι μόνο.

Τα υλικά που θα χρειαστείτε είναι ελάχιστα και τα παιδιά σίγουρα θα ενθουσιαστούν τόσο από τη διαδικασία, όσο και από το αποτέλεσμα. Δείτε τι πρέπει να κάνετε βήμα-βήμα εδώ.

Φτιάξτε με τα παιδιά χριστουγεννιάτικα μπισκότα

Τα Χριστούγεννα το σπίτι μυρίζει πορτοκάλι, κανέλα, βούτυρο και πασπαλίζεται με χρυσόσκονη και πολύχρωμη τρούφα. Μπορεί να είναι ακόμα νωρίς για τα μελομακάρονα και τους κουραμπιέδες, μπορείτα, ωστόσο να φτιάξετε τα πρώτα χριστουγεννιάτικα μπισκότα. Εδώ σας έχουμε τρεις συνταγές για να επιλέξετε.

Θέατρο, σινεμά, Christmas Factory

Εάν δεν θέλετε να μείνετε σπίτι, σας έχουμε προτάσεις για παραστάσεις, ταινίες και άλλες δραστηριότητες.

Κατ' αρχάς το Christmas Factory ανοίγει τις πόρτες του αυτό το Σάββατο 25/11 με μια μεγάλη φαντασμαγορική γιορτή που τα περιλαμβάνει όλα: Δεκάδες ξωτικά, την εντυπωσιακή (έκπληξη!) εμφάνιση του Άι Βασίλη, σβήσιμο τούρτας, άναμμα του μεγάλου μας φωτεινού δέντρου που δεσπόζει στο κέντρο της πλατείας, και live μουσική από τους αγαπημένους Wedding Singers και τους Vemily και Γιάννη Μάργαρη! Δείτε περισσότερα εδώ.

Καρυοθραύστης στο θέατρο αυλαία. Η αγαπημένη παρασταση των παιδιών έχει ήδη ξεκινήσει από τις 18/11. Δείτε ημέρες, ώρες και ακόμα περισσότερες πληροφορίες για την παράσταση εδώ.

Η ταινία «Ευχή» της Disney στους κινηματογράφους. Η Disney τιµά τα 100 χρόνια κινηµατογραφικής και µουσικής µαγείας µε µία συναρπαστική, πρωτότυπη ιστορία µε αξέχαστους χαρακτήρες και ολοκαίνουρια τραγούδα των Julia Michaels και Benjamin Rice, εκπληρώνοντας για µία ακόµα φορά την Ευχή των θεατών για συναρπαστικές ιστορίες. Δειτε πληροφορέις για τη νέα ταινία εδώ.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved