Εύκολες κατασκευές origami για παιδιά: Πώς να φτιάξετε ζωάκια

Origami για παιδιά, κατάλληλα ακόμα και για αρχάριους.

Εύκολες κατασκευές origami για παιδιά: Πώς να φτιάξετε ζωάκια

Πέντε εύκολες κατασκευές origami για παιδιά.

Bigstock

Τα παιδιά λατρεύουν τις κατασκευές και από τις πιο δημοφιλείς διαχρονικά πια είναι οι κατασκευές origami. Οι κατασκευές origami παρουσιάζουν ενδιαφέρον ως προς την τεχνική και επιπλέον για να τις φτιάξετε θα χρειαστείτε μόνο ένα υλικό: χαρτί.

Η ιστορία των origami

Αυτό που κάνει την τέχνη των origami τόσο ιδιαίτερη είναι ότι με ένα κομμάτι χαρτί μπορείτε να φτιάξετε απίθανα σχήματα, από ζώα, μέχρι λουλούδια και διάφορα αντικείμενα. Αυτό ακριβώς σημαίνει και η λέξη origami, η οποία προέρχεται από τις λέξεις «oru» και «kami», δηλαδή δίπλωμα χαρτιού.

H τέχνη των origami ξεκίνησε στην Κίνα το 100 μ.Χ., παρόλο που σήμερα θεωρείται μία ιαπωνική τέχνη. Στην Ιαπωνία έφτασε περίπου τον 6ο αιώνα όταν οι μοναχοί άρχισαν να φέρνουν χαρτί από το εξωτερικό. Λόγο της ακρίβειας και του μικρού αποθέματος του χαρτιού, το origami χρησιμοποιήθηκε κυρίως σε θρησκευτικές τελετές.

Το πρώτο βιβλίο για κατασκευές origami εκδόθηκε το 1764 και λεγόταν Tsutsumi-no-Ki και ακολούθησε το 1797 το Hiden Senbazaru Orikata, το οποίο περιελάμβανε βασικές οδηγίες με σχεδιαγράμματα για 49 διαφορετικές εκδοχές χάρτινων γερανών.

Τον 20ο αιώνα η τέχνη διαδόθηκε σε Ευρώπη και Αμερική και γνώρισε μεγάλη άνθιση. Έκτοτε οι κατασκευές origami είναι πολύ δημοφιλείς σε όλον τον κόσμο και μία παντός καιρούς κι εποχής κατασκευή που μπορείτε να κάνετε με τα παιδιά χωρίς καν να χρειαστείτε περισσότερα από ένα υλικά. Τα βίντεο στο διαδίκτυο είναι πολλά και αφορούν κάθε σχέδιο που πιθανά να έχετε σκεφτεί.

Ζωάκια origami για παιδιά

Με χαρτιά σε διάφορα χρώματα μπορείτε να φτιάξετε όμορφα ζωάκια και να τα διακοσμήσετε στο παιδικό δωμάτιο.

Ιδού μερικές ιδέες που βρήκαμε στο YouTube.

Σκυλάκια

Γατάκια

Αγελάδα

Πουλί

Ψάρι

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved