Τι μπορείτε να κάνετε με τα παιδιά την ημέρα της 28ης Οκτωβρίου;

  • 28η Οκτωβρίου: Πού να πάτε με τα παιδιά;
  • Βόλτα στην Παλιά Βουλή.
  • Επίσκεψη στο Πολεμικό Μουσείο.
  • Εξερευνήστε το σπίτι του Ιωάννη Μεταξά.
  • Απολαύστε τη φύση στο Μπάφι.
  • Βόλτα στη Μαρίνα Φλοίσβου.
Τι μπορείτε να κάνετε με τα παιδιά την ημέρα της 28ης Οκτωβρίου;

Η 28η Οκτωβρίου είναι μία σπουδαία μέρα για τη χώρα μας και μετά από δύο χρόνια θα τη γιορτάσουμε με εκδηλώσεις και παρελάσεις στις περισσότερες περιοχές της Ελλάδας. Τα σχολεία αύριο είναι κλειστά και μετά την παρέλαση έχετε όλη τη μέρα για να περάσετε τον χρόνο με την οικογένεια. Παρακάτω οι προτάσεις μας για το τι μπορείτε να κάνετε και πού να πάτε με τα παιδιά.

Βόλτα στο Κέντρο της Αθήνας

Παλιά Βουλή

palia bouli

Πηγή φωτογραφίας: wikipedia.org

Το νεοκλασσικό μέγαρο θεμελιώθηκε το 1858 από τη βασίλισσα Αμαλία. Μετά την έξωση του βασιλιά Όθωνα και τη μεταπολίτευση του 1862 τα σχέδια του κτηρίου τροποποιήθηκαν από τον αρχιτέκτονα Παναγιώτη Κάλκο. Το κτήριο του Κοινοβουλίου ολοκληρώθηκε το 1875 και στις 11 Αυγούστου της ίδιας χρονιάςπραγματοποιήθηκε η επίσημη έναρξη των συνεδριάσεων της Βουλής, με πρωθυπουργό τον Χαρίλαο Τρικούπη.

Για 60 ολόκληρα χρόνια το κτήριο της οδού Σταδίου στέγαζε την πολυτάραχη πολιτική ζωή της χώρας. Το 1935 η Βουλή των Ελλήνων μεταστεγάστηκε στα Παλαιά Ανάκτορα, στην Πλατεία Συντάγματος, όπου λειτουργεί έκτοτε.

Το κτήριο της Παλαιάς Βουλής παραχωρήθηκε με απόφαση του πρωθυπουργού Ελευθερίου Βενιζέλου στην Ιστορική και Εθνολογική Εταιρεία της Ελλάδος, προκειμένου να στεγάσει το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο. Η υλοποίηση της απόφασης καθυστέρησε λόγω του Β΄ Παγκοσμίου πολέμου και τελικά, η Εταιρεία εγκαταστάθηκε στο μέγαρο το 1960 και δύο χρόνια αργότερα άνοιξε για το κοινό η νέα έκθεση του Μουσείου της, στην οριστική του στέγη.

Η "Παλαιά Βουλή" είναι αρχιτεκτονικό κόσμημα στο κέντρο των Αθηνών. Η μεγαλόπρεπη Αίθουσα των Συνεδριάσεων αποτελεί χώρο ιστορικής μνήμης, αλλά και στέγη για εκδηλώσεων ιστορικού και πολιτιστικού περιεχομένου. Οι αίθουσες που την περιβάλλουν στεγάζουν τη μόνιμη έκθεση του Εθνικού Ιστορικού Μουσείου, ενώ το υπερώο αποτελεί τον χώρο των περιοδικών του εκθέσεων.

Πηγή πληροφοριών: nhmuseum.gr

Πολεμικό Μουσείο

polemiko mouseio

Πηγή φωτογραφίας: wikipedia.org

Το Πολεμικό Μουσείο εγκαινιάσθηκε τον Ιούλιο 1975 με κύρια αποστολή του τη συγκέντρωση, διαφύλαξη και έκθεση πολεμικών κειμηλίων και την τη μελέτη, τεκμηρίωση και προβολή των αγώνων του ελληνικού έθνους από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα.

Αποτελεί το μεγαλύτερο μουσείο στρατιωτικής ιστορίας στην Ελλάδα και ένα από τα μεγαλύτερα στην Νοτιοανατολική Ευρώπη. Στους χώρους του εκτίθενται κειμήλια που αφορούν την ιστορία των Ελλήνων από όλες τις πολεμικές περιόδους, ενώ παράλληλα λειτουργούν τμήματα ιστορικού, φωτογραφικού και κινηματογραφικού αρχείου.

  • Ώρες λειτουργίας: 09.00 - 19.00
  • Η είσοδος για την 28η Οκτωβρίου είναι δωρεάν.
  • Διεύθυνση: Βασ. Σοφίας & Ριζάρη 2, Αθήνα

Πηγή πληροφοριών: warmuseum.gr

Επισκεφτείτε το σπίτι του Ιωάννη Μεταξά στην Κηφισιά

Είναι το σπίτι όπου πριν από 81 χρόνια επιδόθηκε το τελικό τελεσίγραφο στην Ελλάδα. Εκείνη την ημέρα, στις 2.50 τα ξημερώματα, ο πρέσβης της Ιταλίας, Εμμανουέλε Γκράτσι, μαζί με τον στρατιωτικό ακόλουθο και τον διερμηνέα του, ζήτησε από τον φρουρό του σπιτιού να ξυπνήσει τον έλληνα πρωθυπουργό. Λίγο αργότερα του παρέδωσε το τελεσίγραφο της Ιταλίας προς την Ελλάδα: η ιταλική κυβέρνηση απαιτούσε την ελεύθερη διέλευση των στρατευμάτων της στον ελληνικό χώρο από τις 6 π.μ. της ίδιας ημέρας. Το ιστορικό "ΟΧΙ" και τα όσα ακολούθησαν είναι γνωστά σε όλους.

Κάθε χρόνο ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου, η εγγονή του Ιωάννη Μεταξά, Ιωάννα Φωκά, ανοίγει τις πόρτες του σπιτιού για το κοινό, το οποίο μπορεί να επισκεφτεί το ισόγειο.

  • Ώρες λειτουργίας: 10.00 - 14.30
  • Διεύθυνση: Στρατηγού Δαγκλή 10, Κηφισιά

Βόλτα στο Μπάφι της Πάρνηθας

mpafi

Πηγή φωτογραφίας: mpafi.gr

Στο βουνό της Πάρνηθας βρίσκεται το καταφύγιο Μπάφι. Είναι το ψηλότερο σημείο της πόλης και σε απόσταση μόλις μίας ώρας από το κέντρο της Αθήνας. Απολαύστε τον καθαρό αέρα και τη μοναδική θέα, περπατήστε και καθίστε για καφέ ή φαγητό στο φιλόξενο καφέ που βρίσκεται εκεί.

Βόλτα στη Μαρίνα Φλοίσβου

Εάν πάλι προτιμάτε τη θάλασσα, μπορείτε να επισκεφτείτε τη Μαρίνα Φλοίσβου, να περπατήσετε δίπλα στη θάλασσα και τα παιδιά να παίξουν στις παιδικές χαρές που βρίσκονται εκεί. Βρίσκεται μόλις 6 χιλιόμετρα μακριά από το κέντρο της Αθήνας και έχει εύκολη πρόσβαση από κάθε σημείο της πόλης. Στον χώρο βρίσκονται και πολλά καταστήματα για φαγητό ή καφέ.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved