Δραστηριότητες στο σπίτι για παιδιά 5 και 6 ετών

Πώς να απασχολήσετε τα παιδιά στο σπίτι με διασκεδαστικές δραστηριότητες. 

Δραστηριότητες στο σπίτι για παιδιά 5 και 6 ετών
Κοριτσάκι παίζει με τις πλαστελίνες Bigstock

Τα παιδιά ηλικίας 5 και 6 ετών είναι σαν σφουγγάρια. Απορροφούν όλα όσα συμβαίνουν γύρω τους και ανταποκρίνονται στα δεκάδες ερεθίσματα που δέχονται.

Είναι πρόθυμα να μάθουν, να δοκιμάσουν, να πειραματιστούν.

Έχουν μια απίστευτη ενέργεια και είναι εν κινήσει από το πρωί μέχρι το βράδυ. Ο τρόπος λοιπόν που θα τα απασχολήσετε πρέπει να είναι ευφάνταστος, διασκεδαστικός και γιατί όχι, εκπαιδευτικός.

Παιχνίδι με το φαγητό

Συνήθως λέμε στα παιδιά: «Μη παίζετε με το φαγητό σας». Λοιπόν, με αυτή τη δραστηριότητα θα έχουν την ευκαιρία να πειραματιστούν με το φαγητό. Έχετε ακούσει για το Rainbow Toast; Δώστε βρώσιμο χρώμα στα παιδιά και ένα τοστ λέγοντας τους να αφήσουν τη φαντασία τους ελεύθερη και να ζωγραφίζουν ένα ουράνιο τόξο ή οτιδήποτε άλλο επιθυμούν.

paixnidi-kai-paidi.jpg

Nήπιο παίζει στο πάτωμα και χαμογελά

Παιχνίδι με πλαστικά ποτήρια

Τα πλαστικά ποτήρια μπορεί να είναι πολύ διασκεδαστικά αν ξέρετε τι να τα κάνετε. Από μπόουλινγκ και πινγκ πονγκ μέχρι κατασκευές ( δες πύργο) , τα απλά αυτά διάφανα ποτήρια μπορούν να χαρίσουν ατελείωτες ώρες παιχνιδιού στο παιδί.

Κατασκευές με χάρτινα πιάτα

Εφοδιαστείτε με χάρτινα πιάτα, κόλλες, κουμπιά, κόλες και αφήστε το νηπιάκι σας να σας εκπλήξει με τη δημιουργικότητά του.

Για ακόμα περισσότερες ιδέες για δραστηριότητες για παιδιά 5 και 6 ετών δεν έχετε παρά να δείτε το βίντεο που ακολουθεί:

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved