Δραστηριότητες για παιδιά 3 έως 6 ετών που ενισχύουν τη συγκέντρωση και την προσοχή

Ενισχύστε την παρατηρητικότητα, τη συγκέντρωση και την προσοχή του παιδιού σας έως 6 ετών με αυτές τις δραστηριότητες. 

Δραστηριότητες για παιδιά 3 έως 6 ετών που ενισχύουν τη συγκέντρωση και την προσοχή
Bigstock

Γνωρίζατε ότι το παιδί σας κάνει τεράστια βήματα ανάπτυξης παίζοντας στο χώμα, χτίζοντας οχυρά με κουβέρτες και γράφοντας σε χαρτί;

Το 70% της ανάπτυξης του εγκεφάλου ενός ανθρώπου συμβαίνει κατά τα τρία πρώτα χρόνια της ζωής του μέσω του παιχνιδιού. Πολλές από τις δραστηριότητες που κάνει λοιπόν το παιδί σας στο σπίτι, το βοηθούν να αυξήσει την παρατηρητικότητα του, τη μνήμη και την προσοχή.

rolos-mpampa-stin-anaptixsi.jpg

Ας δούμε μερικές από αυτές:

Κοιτάζοντας τον καθρέφτη

Το μωρό σας κάθε φορά που κοιτάζεται στον καθρέφτη δημιουργεί κοινωνικές και συναισθηματικές συνδέσεις που θα το βοηθήσουν να ανακαλύψει πολλά πράγματα για τον εαυτό του. Βοηθήστε το να μάθει, ζητώντας να σας περιγράφει τι βλέπει στον καθρέφτη και ενθαρρύνοντάς το να χαμογελά, να κάνει γκριμάτσες, να χορεύει.

Παίζοντας με το φαγητό του

Ναι, το παιδί σας θα αγγίξει, θα δοκιμάσει, θα πετάξει το φαγητό του. Με τον τρόπο αυτό θα μάθει να εξερευνά διαφορετικές υφές όπως τραχιά, λεία ή κολλώδη ενώ παράλληλα σιγά σιγά θα θυμάται και τις γεύσεις.

koinoniki-anaptixsi-vrefous-kai-nipiou.jpg

Παίζοντας με τις φυσαλίδες

Το παιχνίδι με φούσκες ενισχύει τη δημιουργική σκέψη. Δοκιμάστε να προσθέσετε χρώματα τροφίμων και γκλίτερ στο μείγμα των φυσαλίδων για ακόμα πιο μαγικό παιχνίδι.

Ζωγραφίζοντας με τα δάχτυλα

Η ζωγραφική με τα δάχτυλα είναι ταυτόχρονα μια συναρπαστική τέχνη και μια αισθητηριακή εμπειρία. Παρακολουθήστε το πρόσωπο του παιδιού σας να φωτίζεται όταν συνειδητοποιεί ότι όταν αναμειγνύει το κίτρινο και το μπλε μαζί, δημιουργείται ένα εντελώς νέο χρώμα! Δώστε στο παιδί σας μια ενισχυμένη αισθητηριακή εμπειρία προσθέτοντας ανάγλυφο υλικό όπως άμμο ή ρύζι.

Στο βίντεο που ακολουθεί θα δείτε με ποιους άλλους τρόπους μπορείτε να ενισχύσετε τη μνήμη αλλά και την παρατηρητικότητα του παιδιού σας μέσα από ασκήσεις και παιχνίδια!

Με πληροφορίες από το kindercare.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved