Ασκήσεις και δραστηριότητες για τη βελτίωση της ισορροπίας των παιδιών

Ποιες ασκήσεις βοηθούν να έχουν τα παιδιά καλύτερη ισορροπία.

Ασκήσεις και δραστηριότητες για τη βελτίωση της ισορροπίας των παιδιών
Bigstock

Οι ασκήσεις για τη βελτίωση της ισορροπίας στα παιδιά συμβάλλουν στην προώθηση της σταθερότητας και της καλής στάσης του σώματος.

Για να έχουν αποτέλεσμα, θα πρέπει να τις κάνουν τόσο ενώ στέκονται ακίνητα όσο κι εν κινήσει.

Αποτελεσματικές ασκήσεις για τη βελτίωση της ισορροπίας των παιδιών

Ισορροπία στο ένα πόδι

Βάλτε το παιδί σας να σταθεί με το ένα πόδι στο πάτωμα και το άλλο στηρίζοντάς το σε καρέκλα ή παγκάκι (προσοχή στο ύψος) . Αυτή είναι η απλούστερη δραστηριότητα για τη βελτίωση της ισορροπίας στο ένα πόδι. Μπορείτε να τροποποιήσετε την άσκηση και να την κάνετε πιο δύσκολη. Για παράδειγμα, αντί να στηρίζετε με το άλλο πόδι σε σταθερή επιφάνεια, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια μπάλα.

Σανίδα ισορροπίας

Γι΄αυτή την άσκηση θα χρειαστείτε μια σανίδα ( πλαστική ή ξύλινη) που έχει μια καμπύλη στη μέση. Το παιδί θα πρέπει να κρατήσει την ισορροπία του έχοντας τα πόδια τους στις δύο άκρες της σανίδας.

Περπάτημα σε ταινία

Κολλήστε δύο παράλληλες γραμμές έγχρωμης ταινίας στο πάτωμα για να προσομοιώσετε μια δοκό ισορροπίας. Στις πρώτες προσπάθειες, τοποθετήστε τις ταινίες με μια μικρή απόσταση μεταξύ τους. Στόχος είναι να παραμένουν στη μία λωρίδα χωρίς να πατάνε τη διπλανή.

Στη συνέχεια, και για να αυξήσετε το επίπεδο δυσκολίας, αφήστε μόνο 4 ίντσες μεταξύ των 2 λωρίδων. Ζητήστε από το παιδί σας να περπατήσει στο κενό ανάμεσα στις γραμμές, βάζοντας το ένα πόδι μπροστά από το άλλο. Αν αγγίξει την ταινία με τα πόδια του, πρέπει να ξεκινήσει από την αρχή.

Ισορροπία σε τραμπολίνο

Χρησιμοποιώντας ένα τραμπολίνο που είναι σε ασφαλές ύψος για το παιδί, βάλτε το να σταθεί με το ένα πόδι. Για να ενθαρρύνετε το μικρό σας να κάνει περισσότερη προσπάθεια, βάλτε κάποιον άλλο να σκαρφαλώσει και να περπατήσει όσο το παιδί σας ισορροπεί. Αυτή είναι μια εξαιρετική δραστηριότητα για την τόνωση της σωματικής ανάπτυξης αλλά και για διασκέδαση.

Kids On Bike. Child On Bicycle. Kid Cycling.

Μπάλες άσκησης

Ένας άλλος εξαιρετικός τρόπος για να βελτιώσετε την ισορροπία των παιδιών είναι να καθίσετε σε μια μπάλα γυμναστικής. Προκαλέστε τα παιδιά να μην βάζουν τα πόδια τους στο πάτωμα. Εάν η δραστηριότητα είναι πολύ εύκολη, δώστε τους μια άλλη δραστηριότητα να κάνουν όσο είναι σε αυτή τη θέση. Για παράδειγμα, μπορείτε να παίξετε ένα επιτραπέζιο παιχνίδι ή ένα παιχνίδι με κάρτες ενώ το παιδί σας κάθεται στην μπάλα.

Ποδήλατο

Χωρίς αμφιβολία, η ποδηλασία είναι μια από τις δραστηριότητες που βοηθάει πολύ στη βελτίωση της ισορροπίας. Ξεκινήστε με ένα ποδήλατο που είναι εύκολο στη χρήση και διαθέτει βοηθητικές ρόδες. Για τα μικρότερα παιδιά, μπορείτε να ξεκινήσετε με ένα ποδήλατο ισορροπίας.

Μόλις το παιδί σας μάθει να ισορροπεί και νιώσετε ότι είναι έτοιμο, βγάλτε τους βοηθητικούς τροχούς. Θα χρειαστεί να μείνετε κοντά του στην αρχή για να αποφύγετε τραυματισμούς και να ενισχύσετε την αυτοπεποίθησή του. Αλλά αρκετά σύντομα, το παιδί σας θα κάνει μόνο του ποδήλατο.

Πηγή: youaremom.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved