Δραστηριότητες που διασκεδάζουν και βοηθούν στην ανάπτυξη μωρών και νηπίων

Δεν έχει σημασία αν το παιδί σας είναι πολύ μωρό ακόμα. Υπάρχουν πράγματα που μπορείτε να κάνετε μαζί του και να το βοηθήσετε να αναπτυχθεί παίζοντας και διασκεδάζοντας.

Δραστηριότητες που διασκεδάζουν και βοηθούν στην ανάπτυξη μωρών και νηπίων

Το παιχνίδι είναι ζωτικής σημασίας για την ανάπτυξη του παιδιού σας. Χρησιμοποιεί όλες τις αισθήσεις του, μαθαίνει το σώμα του και τον κόσμο ειδικά κατά τον πρώτο χρόνο της ζωής του.

Μερικά εύκολα και ταυτόχρονα σημαντικά παιχνίδια που μπορείτε να παίξετε με το μωρό ή και το νήπιό σας είναι:

Μπαλόνια και μπάλες
Ένα παιδί ακόμα και μωρό μπορεί να εκτιμήσει ένα όμορφο μπαλόνι στον αέρα. Ή μια μαλακιά, πάνινη μπαλίτσα την οποία μπορούν να πιάσουν με τα χεράκια τους και να την πετάξουν πάλι πίσω στη μαμά.

Καθρέφτης
Ο καθρέφτης είναι μια εξαιρετική πηγή ψυχαγωγίας για δύο λόγους: το μωρό είναι ο πρωταγωνιστής και εκείνο κανονίζει το τι θα δει. Χαμογελάστε, κάνετε γρκιμάτσες, δείξτε τα δόντια σας. Το μωρό σας θα γελάσει πολύ και θα σας μιμηθεί. Είναι και αυτός ένας τρόπος που βοηθάει στην κοινωνικοποίησή του.

Κρυφτό με τα χέρια
Τα μωρά αγαπούν αυτό το παιχνίδι. Κρύψτε με τα χέρια σας το πρόσωπό σας και αποκαλύψτε το ξαφνικά κάνοντας και έναν αστείο ήχο. Όταν το μωρό σας μεγαλώσει λίγο ακόμα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια κουβέρτα για να κρυφτείτε ή να κρύψετε κάτω από αυτή διάφορα αντικείμενα για να τα αναζητήσει.

Χορός
Στα νεογέννητα, ο χορός επιτρέπει να αγγίξουν τη μαμά τους και να κινηθούν απαλά όπως έκαναν και στην κοιλιά της. Για τα μεγαλύτερα παιδιά, ο χορός είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να χρησιμοποιήσουν την ενέργειά τους, να αποκτήσουν ρυθμό, να μάθουν να συντονίζουν τα μέλη τους, να διασκεδάσουν!

Τσουλήθρα
Είτε στο πάρκο είτε στο χιόνι, η τσουλήθρα είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να πάρετε λίγο φρέσκο αέρα και να διασκεδάσετε μαζί με το μικρό παιδί σας. Στο πάρκο, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τις τσουλήθρες που έχουν σχεδιαστεί για μωρά.

Κρυφτό
Μόλις ένα παιδί περπατήσει του αρέσει να κρύβεται και να το αναζητούν. Για πολλά παιδιά το κρυφτό είναι το καλύτερο παιχνίδι στη Γη.

Κάντε ήχους
«Μπιπ! Μπεεε!»Διαβάζοντας ένα εικονογραφημένο βιβλίο, βρείτε πυροσβεστικά οχήματα, αστυνομικά αυτοκίνητα και ζώα και κάνετε τους ήχους. Το μωρό σας θα σας αντιγράψει και θα μάθει νέες λέξεις και ονόματα.

Παιχνίδι με τα αυτοκινητάκια
Αν το παιδί σας έχει μικρά αυτοκίνητα, θα χαρεί πολύ να σας κερδίσει σε έναν σπιτικό αγώνα. Χρησιμοποιήστε βιβλία, κουτιά από χαρτόνι ή φακέλους και δημιουργήστε τους πιο υπέροχους δρόμους. Ενθαρρύνετε τα παιδιά να φτιάξουν τη δική τους ιστορία που θα συνοδεύει το παιχνίδι σας.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved