Μωρό 5 μηνών: Πρώτες κινήσεις και ήχοι

Ενα μωρό 5 μηνών πλέον έχει αρχίσει να κρατάει το κεφάλι του όρθιο, μπορεί να στηρίζεται στους ώμους και να σηκώνει το στήθος του. Είναι επίσης σε θέση να αλλάζει μόνο του πλευρά.

Μωρό 5 μηνών: Πρώτες κινήσεις και ήχοι

Τι άλλο συμβαινει στον πέμπτο μήνα ζωής του μωρού σας;

Πρώτα από όλα κάθε παιδί είναι ένα ξεχωριστό άτομο. Μπορεί ένα παιδί να υστερεί λίγο στην ανάπτυξη του λόγου αλλά να είναι πιο μπροστά όσον αφορά την κινητικότητα ή το αντίθετο.

Το μωρό πλέον χαμογελά στο είδωλο του στον καθρέφτη, αναγνωρίζει τη φωνή των γονιών του, και φυσικά προτιμά να βρίσκεται στην αγκαλιά τους. Eστιάζει πιο άνετα σε αντικείμενα, απλώνει τα χέρια για να τα πιάσει, χαμογελάει αυθόρμητα ή στριγγλίζει από ευχαρίστηση .

Ειναι ο καιρός που το μωρό γελάει δυνατά και επαναλαμβάνει ήχους που ακούει. Μια πολύ αγαπημένη συνήθεια θα γίνει να πιάνει τα ποδαράκια, να τα φέρνει στο στόμα όταν είναι ξαπλωμένο ανάσκελα ή ακόμη όταν κάθεται.

Αφενός το μωρό περνάει στη φάση που εξερευνεί τους ήχους που μπορεί να παράγει με τα χειλάκια. Από την άλλη, όταν ακούει φωνές (ή θορύβους), στρέφει το κεφάλι του προς εκείνη την πλευρά.

Μην ξεχνάτε πως αυτός είναι ο καιρός που οι σούπες μπαίνουν στο παιδικό μενού. Τις υλοποιούμε με φρέσκα υλικά και μπόλικη φαντασία. Δεν ξεχνάμε ότι οι βάσεις για τη διατροφή του παιδιού μπαίνουν από τώρα και είναι στο χέρι μας να το μυήσουμε στον κόσμο της υγιεινής νοστιμιάς! Συχνά οι αιτίες της παιδικής παχυσαρκίας εντοπίζονται στον πρώτο χρόνο της ζωής του παιδιού και στις συνήθειες που του επιβάλλουμε!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved