Πώς θα φτιάξετε δαχτυλομπογιά - Νόστιμη και ασφαλής συνταγή για τα μικροσκοπικά δαχτυλάκια

DIY δαχτυλομπογιές: Διασκεδαστική αισθητηριακή δραστηριότητα για τα μικρά σας.

Πώς θα φτιάξετε δαχτυλομπογιά - Νόστιμη και ασφαλής συνταγή για τα μικροσκοπικά δαχτυλάκια
Bigstock

Η σπιτική δαχτυλομπογιά είναι εκείνο το είδος μαγείας που λείπει από τη ζωή σας και το σπιτικό σας. Οι δαχτυλομπογιές όχι μόνο είναι μια αισθητηριακή δραστηριότητα αλλά επίσης και μια δραστηριότητα που θα κρατήσει τα παιδιά σας απασχολημένα για πολλή ώρα.

Ο κίνδυνος να βάλουν τα μικρά σας, τα δάχτυλά τους στο στόμα; Μεγάλος, γι' αυτό και αυτή η συνταγή είναι ιδανική για το στόμα και φυσικά είναι πολύ νόστιμη.

Τώρα βέβαια θα αναρωτιέστε πώς θα καταφέρετε να φτιάξετε δαχτυλομπογιές που θα είναι ασφαλείς για τα μικρά σας. Λοιπόν, αυτή η DIY συνταγή για δαχτυλομπογιά είναι αυτό που έλειπε από το σπίτι σας. Σίγουρα έχετε όλα τα υλικά στο ντουλάπι ή το ψυγείο και σίγουρα δεν πέρναγε από το μυαλό σας ότι με αυτά θα μπορούσατε να φτιάξετε kids-friendly δαχτυλομπογιές για τα βλασταράκια σας.

Σπιτικές δαχτυλομπογιές για τους μικρούς σας καλλιτέχνες

Βήμα 1ο: Διαλέξτε τα φρούτα και τα λαχανικά που θέλετε να χρησιμοποιήσετε

Για παράδειγμα μπορεί να θέλετε να χρησιμοποιήσετε παντζάρια για το κόκκινο χρώμα ή πράσινα λαχανικά όπως σπανάκι ή kale για το πράσινο χρώμα ή καρότα για το πορτοκαλί ή blueberries για το μπλε κ.ο.κ.

Βήμα 2ο: Βάλτε στο μπλέντερ ένα χρώμα τη φορά

Αν έχετε αποχυμωτή, μπορείτε να τον χρησιμοποιήσετε. Αν θέλετε να πειραματιστείτε με τα χρώματα, μπορείτε να αναμείξετε μερικά.

Βήμα 3ο: Το σουρωτήρι κάνει θαύματα

Με το σουρωτήρι χωρίστε τον χυμό από τα χοντρά κομμάτια.

Βήμα 4ο: Και γιαούρτι στη συνταγή

Εξαρτάται από το πόσο ρευστή ή όχι θέλετε να είναι η δαχτυλομπογιά σας, προσθέστε στο γιαούρτι σας σταγόνες ή κουταλιές από το χρώμα που φτιάξατε.

Extra note: Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και κορν φλάουρ αν θέλετε να φτιάξετε μια πιο λεπτή βάση για τη δαχτυλομπογιές σας. Μπορείτε να βράσετε τα φρούτα ή τα λαχανικά, να προσθέσετε λίγο κορν φλάουρ και να βράσετε μέχρι να πήξει. Αν πάλι θέλετε να το κάνετε γλυκό μπορείτε να προσθέσετε μέλι ή λίγη ζάχαρη.

Ο,τι και αν επιλέξετε να φτιάξετε ένα είναι σίγουρο. Ότι τα μικρά σας θα ξετρελαθούν, θα ζωγραφίσουν με σπιτικά και φαγώσιμα χρώματα και φυσικά θα διασκεδάσουν. Όσο για εσάς; Απλά θα παρατηρείτε τον μικρό σας Πικάσο να δημιουργεί έναν χαμό στο σπίτι... αλλά χαλάλι.

με πληροφορίες από το mother.ly

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved