Δραστηριότητες για παιδιά: Τι να κάνετε το Σαββατοκύριακο

Χειροτεχνίες, πειράματα και πολλά ακόμα για να περάσετε δημιουργικό χρόνο με τα παιδιά το Σαββατοκύριακο.

Δραστηριότητες για παιδιά: Τι να κάνετε το Σαββατοκύριακο
Bigstock

Μία ακόμα εβδομάδα έφτασε στο τέλος της και όπως κάθε Παρασκευή, παρακάτω έχουμε συγκεντρώσει τις προτάσεις μας για διασκεδαστικές και δημιουργικές δραστηριότητες που μπορείτε να κάνετε με τα παιδιά.

Χειροτεχνίες, πειράματα, συνταγές για να φτιάξετε παρέα και πολλά ακόμα. Ας τα δούμε αναλυτικά.

Φτιάξτε μία μολυβοθήκη δεινοσαυράκι με ρολό από χαρτί υγείας

moluvothiki-deinosauros.png

Πολλά παιδιά έχουν κόλλημα με τους δεινοσαύρους και αυτό μόνο τυχαίο δεν είναι. Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Cognitive Development το 2008, η εμμονή των παιδιών για του δεινοσαύρους προκύπτει από το ένστικτό τους για περιέργεια και ανακάλυψη. Τι σας προτείνουμε να φτιάξετε αυτό το Σαββατοκύριακο; Μία μολυβοθήκη για το γραφείο στο παιδικό δωμάτιο. Η διαδικασία είναι πανεύκολη και τα υλικά πολύ απλά. Δείτε αναλυτικά τι πρέπει να κάνετε εδώ.

Ζωγραφίστε με οδοντόβουρτσα

c93a1e88-zografiki-me-ododovourtsa.jpg

Η ζωγραφική είναι μία αγαπημένη δραστηριότητα μικρών και μεγάλων παιδιών. Εάν θέλετε να την κάνετε λίγο πιο ενδιαφέρουσα δεν έχετε παρά να δοκιμάσετε τη ζωγραφική με μία παλιά οδοντόβουρτσα. Αντί για πινέλο, χρησιμοποιήστε μία παλιά οδοντόβουρτσα και κάντε ιδιαίτερες τεχνοτροπίες. Δείτε ιδέες εδώ.

Κάντε πειράματα με υλικά που έχετε στην κουζίνα σας

peiramata-gia-paidia-kouzina.jpg

Αρέσει και στο δικό σας παιδί να εξερευνά, να δοκιμάζει και να ανακαλύπτει καινούρια πράγματα; Η περιέργεια είναι χαρακτηριστικό των περισσότερων παιδιών, ιδιαίτερα τα πρώτα χρόνια ζωής τους, για αυτό άλλωστε και τα πειράματα είναι μία από τις αγαπημένες τους δραστηριότητες. Δείτε τι μπορείτε να κάνετε εδώ.

Φτιάξτε σοκολατένια μπισκότα

bigstock-Baby-Girl-Whisking-In-A-Mixing-373281292.jpg

Η μαγειρική είναι μία δημιουργική δραστηριότητα για τα παιδιά και το Σαββατοκύριακο είναι ευκαιρία να μπείτε με τα παιδιά στην κουζίνα και να φτιάξετε λαχταριστά σνακ. Η δική μας πρόταση για σήμερα; Σοκολατένια μπισκότα εύκολα και με λίγα υλικά. Αναλυτικά η συνταγή εδώ.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved