Δραστηριότητες για το Σαββατοκύριακο: Τι να κάνετε με τα παιδιά

Διασκεδαστικές και δημιουργικές δραστηριότητες για να κάνετε με τα παιδιά στο σπίτι.

Δραστηριότητες για το Σαββατοκύριακο: Τι να κάνετε με τα παιδιά

Bigstock

Μία ακόμα εβδομάδα έφτασε στο τέλος της. Και μάλιστα όχι οποιαδήποτε εβδομάδα, μίας και είναι η τελευταία των διακοπών για τα παιδιά πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Όπως κάθε Παρασκευή, έτσι και σήμερα έχουμε συγκεντρώσει ιδέες για δημιουργικές και διασκεδαστικές δραστηριότητες που μπορείτε να κάνετε το Σαββατοκύριακο. Κάποιες από αυτές είναι εμπνευσμένες από την επιστροφή στα θρανία και θα ενισχύσουν τον ενθουσιασμό των παιδιών για το νέο αυτό ξεκίνημα.

Κατασκευές back-to-school

Φτιάξτε μία πολύχρωμη μολυβοθήκη με την μέθοδο origami

pencil-case-origami-method.jpg

Η μέθοδος Origami είναι ιδιαίτερα διαδεδομένη στην Ιαπωνία και αναφέρεται στην κατασκευή χειροτεχνιών με χαρτί, χωρίς τη χρήση ψαλιδιού ή κόλλας. Οι κατασκευές origami είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες ακριβώς λόγω της τεχνικής τους και κάποιες από αυτές έχουν μικρό βαθμό δυσκολίας και είναι κατάλληλες ακόμα και για μικρότερα παιδιά.

Εμείς για αυτό το Σαββατοκύριακο σας προτείνουμε να φτιάξετε μία πολύχρωμη μολυβοθήκη για το παιδικό δωμάτιο. Εδώ μπορείτε να δείτε αναλυτικά τα υλικά που θα χρειαστείτε και τη διαδικασία για να το φτιάξετε βήμα-βήμα.

Μαυροπίνακας για το παιδικό δωμάτιο

mauropinakas-diy-kataskeyi-1.jpg

Ένας μαυροπίνακας είναι πιο χρήσιμος από όσο φαντάζεστε. Το μικρό σας μπορεί να τον χρησιμοποιήσει για να κάνει εξάσκηση σε ορθογραφία και αριθμητική ή μπορείτε να γράψετε το πρόγραμμα της ημέρας, βοηθώντας έτσι το παιδί να συνηθίσει τη νέα αυτή ρουτίνα. Σε κάθε περίπτωση, ο μαυροπίνακας είναι και ένα πολύ όμορφο διακοσμητικό το οποίο θα ταιριάξει σίγουρα στο παιδικό δωμάτιο.

Δείτε εδώ πώς θα τον φτιάξετε.

Φτιάξτε αυτοσχέδια στυλό

Αξιοποιήστε υλικά που ήδη έχετε σπίτι και φτιάξτε στυλό με διάφορα σχέδια και χρώματα για να κάνετε την ώρα του μαθήματος και του διαβάσματος ακόμα πιο ενδιαφέρουσα για το παιδί. Δείτε εδώ, τι μπορείτε να κάνετε αναλυτικά.

Φτιάξτε υφασμάτινη κασετίνα χωρίς ραπτομηχανή

kasetina-ufasma.jpg

Με λίγο ύφασμα και μερικά ακόμα υλικά μπορείτε να φτιάξετε τις δικές σας υφασμάτινες κασετίνες και μάλιστα χωρίς να χρησιμοποιήσετε βελόνα ή ραπτομηχανή.

Θα χρειαστείτε:

  • λευκό κομμάτι ύφασμα
  • φερμουάρ μήκους 18 εκατοστών
  • υγρή κόλλα (ιδανικά πιστολάκι σιλικόνης)
  • ψαλίδι
  • χάρακας μαρκαδόρος
  • χρώματα για να ζωγραφίσετε ό,τι θέλετε

Δείτε τι πρέπει να κάνετε στο βίντεο που ακολουθεί.

Μαγειρέψτε παρέα

Η μαγειρική είναι μία διασκεδαστική δραστηριότητα για τα παιδιά και το Σαββατοκύριακο είναι ευκαιρία να περάσετε χρόνο μαζί και στην κουζίνα. Μαγειρεύοντας τα παιδιά εξασκούν τις κινητικές τους δεξιότητες, μαθαίνουν πληροφορίες για τρόφιμα και ανακαλύπτουν τη χαρά της δημιουργίας.

Τι μπορείτε να φτιάξετε αυτό το Σαββατοκύριακο; Μπισκότα σοκολάτας χωρίς ζάχαρη. Δείτε τα υλικά και αναλυτικά τις διαδικασία για να τα φτιάξετε εδώ.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved