Δημιουργική απασχόληση για παιδιά 3 ετών -Τι μπορούν να παίξουν στο σπίτι

Πώς να απασχολήσετε δημιουργικά στο σπίτι τα 3χρονα.

Δημιουργική απασχόληση για παιδιά 3 ετών -Τι μπορούν να παίξουν στο σπίτι
Bigstock

Η εύρεση δραστηριοτήτων για παιδιά 3 ετών μπορεί να φαντάζει εύκολη υπόθεση, στην πράξη όμως δεν είναι.

Οι δραστηριότητες που τους άρεσαν την περασμένη εβδομάδα, τώρα τις βρίσκουν βαρετές και αναζητούν κάτι νέο που θα κεντρίσει το ενδιαφέρον τους.

Μην ξεχνάτε ότι τα 3χρονα παιδιά έχουν πολλή ενέργεια και θέλουν να γνωρίζουν νέα πράγματα. Είναι άλλωστε ευκαιρία να αναπτύξει πολλές πολύτιμες δεξιότητες.

Για παράδειγμα, οι πρακτικές δραστηριότητες στις οποίες το παιδί κολλάει, ταξινομεί ή προσπαθεί να ταιριάζει αντικείμενα, το βοηθούν να αναπτύξει τις κινητικές του δεξιότητες. Βοηθούν επίσης το παιδί να μάθει να ακολουθεί τις οδηγίες προκειμένου να έχει ένα ολοκληρωμένο αποτέλεσμα.

Ομοίως, δραστηριότητες όπως η συναρμολόγηση παζλ και το παιχνίδι με δομικά στοιχεία βοηθούν στην ανάπτυξη των δημιουργικότητας και τη για να αναφέρουμε μόνο ένα από τα οφέλη για το παιδί σας.

Διαφορετικές μαθησιακές δραστηριότητες για παιδιά 3 ετών μπορούν επίσης να το βοηθήσουν να αποκτήσει υπομονή, επιμονή και κριτική σκέψη. Όλα αυτά είναι σημαντικά για την ανάπτυξη ενός μικρού παιδιού.

paixnidia-me-ammo.jpg

Ανάπτυξη εγκεφάλου

Τα πρώτα έξι χρόνια της ζωής ενός παιδιού είναι μια κρίσιμη περίοδος για την ανάπτυξη του εγκεφάλου. Όταν συμμετέχουν σε δραστηριότητες που ενσωματώνουν πολλαπλές δεξιότητες ταυτόχρονα (όπως ομιλία και χρήση των χεριών ), ενεργοποιούνται περισσότερες περιοχές του εγκεφάλου και αυτό συμβάλλει στη βελτίωση της μάθησης.

epikindina-paixnidia-gia-paidia.jpg

Δραστηριότητες για 3χρονα

Τα τρίχρονα παιδιά γοητεύονται από πολλά απλά πράγματα — διαφορετικά χρώματα και σχήματα , πώς αλλάζουν αυτά τα χρώματα όταν τα αναμειγνύονται (π.χ. το κόκκινο και το μπλε κάνουν μωβ), από μια μπάλα, από βιβλία με παραμύθια για δεινόσαυρους, από τη μαγειρική, κ.λπ.

Για να δημιουργήσετε ελκυστικές δραστηριότητες μάθησης για παιδιά 3 ετών, δεν χρειάζεται να καταπιέζετε τον εαυτό σας προκειμένου να σκεφτεί έξυπνες ιδέες. Αντίθετα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πολλά καθημερινά αντικείμενα που έχετε ήδη στο σπίτι.

Στο βίντεο που ακολουθεί μπορείτε να πάρετε ιδέες για το πώς να περάσετε ένα όμορφο απόγευμα με το 3 ετών παιδί σας.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved