Τρία μαθήματα ζωής που θα μάθουν τα παιδιά από τη νέα live-action ταινία «Πινόκιο»

Τι θα μάθουν τα παιδιά βλέποντας την ταινία της Disney, «Πινόκιο».

Τρία μαθήματα ζωής που θα μάθουν τα παιδιά από τη νέα live-action ταινία «Πινόκιο»
DisneyPlus / instagram @Disney Pinocchio Movie

Οι παιδικές ταινίες δεν είναι μόνο για διασκέδαση: αυτές οι ιστορίες διδάσκουν στα παιδιά πολύτιμα πράγματα που τα βοηθά να γίνουν καλύτεροι άνθρωποι μεγαλώνοντας. Στην πραγματικότητα, όλες οι γενιές, μικροί και μεγάλοι μπορούν να μάθουν σπουδαία μαθήματα ζωής μέσα από τις παιδικές ταινίες — γιατί τα μαθήματα ζωής είναι διαχρονικά.

Πάρτε για παράδειγμα την ταινία «Πινόκιο», την ιστορία ενηλικίωσης όπου μια ξύλινη μαριονέτα ζει τη δική της περιπέτεια για να γίνει πραγματικό αγόρι. Το αγαπημένο παιδικό παραμύθι τα έχει όλα: γενναιότητα, ειλικρίνεια και συμπόνια.

Με αφορμή την πρεμιέρα της ταινίας «Πινόκιο» μέσα από το Disney+ στις 8 Σεπτεμβρίου αποφασίσαμε να γράψουμε για μερικά από τα πιο σημαντικά μαθήματα ζωής που μπορούν να μάθουν και να εκτιμήσουν τόσο τα παιδιά όσο και εμείς οι γονείς.

https://www.instagram.com/p/CeOSPMnLSkd

Ο ορισμός της οικογένειας και η αγάπη του πατέρα

Γονείς δεν είναι μόνο αυτοί που γεννούν, αλλά και αυτοί που μεγαλώνουν ένα παιδί σαν να είναι δικό τους - όπως κάνει ο Τζεπέτο στον «Πινόκιο». Ο Τζεπέτο είναι ένας μοναχικός ξυλουργός που αγωνίζεται για την αίσθηση του ανήκειν. Ένα βράδυ, εύχεται σε ένα αστέρι να αποκτήσει έναν γιο. Όταν η Μπλε Νεράιδα του δίνει μια ζωντανή μαριονέτα αντί για ένα «αγόρι», ο Τζεπέτο αρχικά εκπλήσσεται, αλλά τελικά μαθαίνει να αγαπά τον Πινόκιο ως δικό του γιο. Οι ενέργειές του σε όλη την ταινία δείχνουν ότι νοιάζεται για τον ξύλινο γιο του. Όταν ο Τζεπέτο ανακαλύπτει ότι ο Πινόκιο λείπει, τολμάει να βουτήξει στα βάθη του ωκεανού για να τον φέρει πίσω στο σπίτι. Στο τέλος της ταινίας, γίνεται σαφές ότι και ο Πινόκιο αγαπά τον Τζεπέτο - τόσο πολύ που ρισκάρει τη ζωή του για να τον σώσει.

https://www.instagram.com/p/Ch7nUkmKqBo

Άκου τη συνείδησή σου

Το ταξίδι του Πινόκιο για να καταφέρει να γίνει ένα αληθινό αγόρι είναι γεμάτο με πολλά σκαμπανεβάσματα, αλλά δεν είναι ένα ταξίδι που κάνει μόνος του. Όταν η Μπλε Νεράιδα ικανοποιεί την επιθυμία του Τζεπέτο, να φέρει στη ζωή τον Πινόκιο, του δίνει έναν έμπιστο συνεργάτη που λέγεται Τζιμίνι Κρίκετ. Είναι η ενσάρκωση της συνείδησης του Πινόκιο, που προσπαθεί να τον κατευθύνει στον σωστό δρόμο — ακόμα κι αν δεν τον ακούει. Ανεξάρτητα από αυτό, ο Τζιμίνι Κρίκετ έρχεται πάντα να σώσει τον Πινόκιο, όπως η στιγμή που τον σώζει από τον τρομακτικό σόουμαν Στρόμπολι. Αν ο Πινόκιο είχε ακούσει τη συμβουλή του Τζιμίνι Κρίκετ από την αρχή, θα μπορούσε να είχε αποφύγει αυτούς τους πειρασμούς και να πετύχει πολύ πιο εύκολα το όνειρό του. Αυτό του να γίνει πραγματικό αγόρι.

Η αλήθεια θα σε ελευθερώσει

https://www.instagram.com/p/Ch2ddW4sl-k

Το χαρακτηριστικό αυτής της κλασικής ιστορίας είναι η μύτη του Πινόκιο. Η μύτη του που μεγαλώνει συμβολίζει αυτό που συμβαίνει όταν λες ένα ψέμα: καθετί που δεν είναι αληθινό έρχεται με συνέπειες στον πραγματικό κόσμο. Όταν η Μπλε Νεράιδα ρωτά τον Πινόκιο γιατί έφυγε από το σχολείο, λέει ψέματα και η μύτη του μακραίνει τόσο που γίνεται κλαδί δέντρου με μια φωλιά πουλιού στην κορυφή. Στο τέλος της ταινίας, ο Πινόκιο είναι τελικά αρκετά γενναίος για να πει την αλήθεια του και μεταμορφώνεται στον αυθεντικό εαυτό του: ένα πραγματικό αγόρι.

Λίγα λόγια για την ταινία «Πινόκιο»

Η ταινία της Disney είναι ένα live-action remake και απευθύνεται σε όλη την οικογένεια. Ο βραβευμένος με Όσκαρ, Robert Zemeckis σκηνοθετεί τη νέα αυτή ταινία με πρωταγωνιστή τον Tom Hanks ως Τζεπέτο.

πηγή: popsugar.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved