Back to school: DIY μαυροπίνακας για το παιδικό δωμάτιο (βίντεο)

Είναι χρήσιμος και μπορείτε να τον φτιάξετε πολύ εύκολα.

Back to school: DIY μαυροπίνακας για το παιδικό δωμάτιο (βίντεο)

Τα σχολεία ξεκίνησαν και η νέα καθημερινή ρουτίνα των παιδιών περιλαμβάνει μαθήματα, διαβάσματα, εξωσχολικές δραστηριότητες, με λίγα λόγια δηλαδή μία καθημερινότητα γεμάτη και πολύ διαφορετική από αυτήν των τελευταίων τριών μηνών.

Όλα βέβαια είναι θέμα προσαρμογής και ένας τρόπος για να βοηθήσετε το μικρό σας να «αγκαλιάσει» το νέο αυτό ξεκίνημα και τη νέα σχολική χρονιά, είναι μέσα από κατασκευές εμπνευσμένες από τη σχολική καθημερινότητα και την επιστροφή του στα θρανία.

Αυτοσχέδιος μαυροπίνακας με απλά υλικά

Ένας μαυροπίνακας είναι πιο χρήσιμος από όσο φαντάζεστε. Το μικρό σας μπορεί να τον χρησιμοποιήσει για να κάνει εξάσκηση σε ορθογραφία και αριθμητική ή μπορείτε να γράψετε το πρόγραμμα της ημέρας, βοηθώντας έτσι το παιδί να συνηθίσει τη νέα αυτή ρουτίνα. Σε κάθε περίπτωση, ο μαυροπίνακας είναι και ένα πολύ όμορφο διακοσμητικό το οποίο θα ταιριάξει σίγουρα στο παιδικό δωμάτιο.

mauropinakas diy kataskeyi 2

Πηγή φωτογραφίας: pexels.com / photo credits Monstera

Θα χρειαστείτε:

  • κομμάτι χαρτόκουτο
  • γύψο καλλιτεχνίας
  • νερό
  • μαύρο ακρυλικό χρώμα
  • ψαλίδι
  • πινέλο

Πώς θα τον φτιάξετε:

Βάλτε σε ένα πλαστικό μπολ μία μικρή ποσότητα από γύψο καλλιτεχνίας. Προσθέστε λίγο νερό και ανακατέψτε μέχρι το μείγμα να γίνει παχύρευστο. Προσθέστε στο μπολ λίγο μαύρο ακρυλικό χρώμα και ανακατέψτε καλά.

Κόψτε ένα κομμάτι χαρτόκουτο και χρωματίστε το με το μαύρο μείγμα με τη βοήθεια ενός πινέλου. Αφήστε το να στεγνώσει και είναι έτοιμο!

Δείτε τη διαδικασία βήμα-βήμα και στο βίντεο που ακολουθεί.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved