Είναι σημαντικό να αφήσουμε τα παιδιά να εγκαταλείψουν δραστηριότητες κι ας έχουν ταλέντο

Δραστηριότητες για παιδιά: Κάποιες φορές η παραίτηση είναι επιμορφωτική.

Είναι σημαντικό να αφήσουμε τα παιδιά να εγκαταλείψουν δραστηριότητες κι ας έχουν ταλέντο

Όταν το παιδί μας είναι καλό σε ένα άθλημα, μας κάνει να νιώθουμε περηφάνια. Και ποιος γονιός άλλωστε δεν θέλει στο τέλος ενός αγώνα το παιδί του να φεύγει με μετάλλιο. Αυτό το ταλέντο ωστόσο το ανακαλύπτει ο προπονητής του παιδιού -αν όχι εμείς οι γονείς- γι' αυτό και ο άνθρωπος που υποστηρίζει το παιδί το βοηθά να φτάσει όσο πιο ψηλά γίνεται, ή ακόμα και να αρχίσει τον πρωταθλητισμό, ή να λάβει κάποια υποτροφία.

Ωστόσο, υπάρχουν και εκείνες οι φορές που ένα παιδί δεν θέλει να κάνει πρωταθλητισμό και δεν θέλει να συνεχίσει το άθλημα, που πιο πριν λάτρευε και έκανε με πάθος. Γι' αυτό ως γονείς θα πρέπει πάντα να ακούμε τα θέλω των παιδιών, και να σεβόμαστε τις αποφάσεις τους. Γιατί τα παιδιά έχουν τα δικά τους όνειρα, και δεν είναι σε καμία περίπτωση η συνέχειά μας, ούτε πρέπει να επεμβαίνουμε στα θέλω, στους στόχους, και τις λαχτάρες τους. Τα παιδιά, όπως εξάλλου και εμείς, έχουν πάντα την επιλογή να αλλάξουν γνώμη και να κάνουν στροφή σε ένα άθλημα.

Κάποια κορίτσια παρατάνε το μπαλέτο και αρχίζουν kickboxing, κάποια άλλα παρατάνε το ποδόσφαιρο για να ασχοληθούν με το μπάσκετ και κάποια άλλα δεν θέλουν να κάνουν τίποτε γιατί έχουν κουραστεί.

Γιατί είναι σημαντικό να αφήσουμε τα παιδιά μας να παρατήσουν ένα άθλημα -ακόμη και αν είναι καλά σε αυτό

Αυτοπεποίθηση

Όταν τα παιδιά έχουν επιλογές, αισθάνονται ότι ελέγχουν περισσότερο τη ζωή τους. Και με αυτόν τον έλεγχο, αναπτύσσουν περισσότερη αυτοπεποίθηση. Μπαίνουν επίσης στην ενηλικίωση με ισχυρές δεξιότητες και έχουν την γνώση να επιλύσουν ένα πρόβλημα που μπορεί να προκύψει.

Θα έχουν περισσότερο χρόνο για δραστηριότητες που πραγματικά αγαπάνε.

Τα παιδιά θα μεγαλώσουν με την αίσθηση ότι εκτιμούν την προσωπική τους ευτυχία και υπολογίζουν μονάχα το τι θέλει η καρδούλα τους, και όχι ποια είναι η εκάστοτε επιθυμία του περιβάλλοντός τους.

Child Swimming Underwater With Thumbs Up. Underwater Kid Swim Under Water. Child Boy Swimming And Di

Εμπιστοσύνη

Όταν δίνουμε χώρο στα παιδιά μας να ανακαλύψουν τα «θέλω» τους, και να ακούσουν τη δική τους φωνή χωρίς τα δικά μας βαρίδια, τότε μεγαλώνουμε ευτυχισμένα παιδιά, που δεν φοβούνται να κάνουν λάθη, γιατί πάντα νιώθουν ότι έχουν την ασφάλεια του σπιτιού τους.

Έτσι είναι ελεύθερα να χαρούν την ηλικία τους και να εξερευνήσουν νέα πράγματα, να γεμίσουν εμπειρίες και να βιώσουν περιπέτειες. Όλη αυτή η διαδικασία μονό επιμορφωτική μπορεί να είναι για ένα μικρό παιδί.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved