Δραστηριότητες για παιδιά: Πώς να περάσετε μια βροχερή μέρα με τα παιδιά σας

Δραστηριότητες που μπορείτε να κάνετε με τα παιδιά σας όταν βρέχει, εντός και εκτός σπιτιού.

Δραστηριότητες για παιδιά: Πώς να περάσετε μια βροχερή μέρα με τα παιδιά σας
Bigstock

Ο Αύγουστος είναι ακόμα εδώ, όμως ο καιρός θυμίζει πιο πολύ φθινόπωρο. Τα παιδιά ακόμα βέβαια, δεν έχουν ξεκινήσει το σχολείο, και τώρα που βρέχει δεν έχουν τι να κάνουν και γκρινιάζουν όλη μέρα. Εμείς σας έχουμε την λύση!

Υπάρχουν πολλές δραστηριότητες που μπορείτε να κάνετε με τα παιδιά σας μια βροχερή ημέρα. Ποιες είναι αυτές;

Επισκεφθείτε τα μουσεία της πόλης

Η Αθήνα φυλάσσει μια σημαντική πολιτισμική κληρονομιά στα διάφορα μουσεία της. Ευκαιρία λοιπόν να επισκεφθείτε ένα μουσείο και να περάσετε δημιουργικά την ημέρα με τα παιδιά σας, χωρίς να βραχείτε κι όλας. Φυσικά, το εξαιρετικό Μουσείο της Ακρόπολης είναι μια από τις καλύτερες προτάσεις, αλλά αν το έχετε ήδη επισκεφθεί οι επιλογές είναι πραγματικά πολλές! Το Βυζαντινό Μουσείο, το Μουσείο Μπενάκη, το Επιγραφικό Μουσείο, το Μουσείο Κυκλαδίτικης τέχνης, κα.

Απολαύστε ένα ζεστό ρόφημα

Επιλέξτε ένα καφέ με cozy ατμόσφαιρα και απολαύστε τον καφέ, το τσάι σας ή μια ζεστή σοκολάτα. Η Αθήνα έχει αμέτρητα μοντέρνα καφέ, οπότε μπορείτε να επισκεφθείτε κάποιο που δεν έχετε ξαναπάει. Μπορείτε επίσης να διαλέξετε ένα καφέ που να έχει επιτραπέζια παιχνίδια, ή παιδότοπο και να διασκεδάσετε με τα μικρά σας ή να τους διαβάσετε το αγαπημένο τους παραμύθι.

Οργανώστε ένα κυνήγι θησαυρού στο σπίτι

Ορίστε ένα δελεαστικό βραβείο, κρύψτε το καλά και διασκορπίστε αινίγματα και ενδείξεις μέσα στο σπίτι, σε φακέλους ή κουτάκια, έτσι ώστε να οδηγούν η μία στην άλλη και τελικά στην κρυψώνα. Βάλτε μετά το μικρό ή τα μικρά σας, μόνα τους ή ως ομάδα, να οργώσουν δωμάτια και έπιπλα για να βρουν τα στοιχεία και ν’ ακολουθήσουν τα ίχνη του πολύτιμου βραβείου.

Χτίστε ένα φρούριο με σκεπάσματα

Επιστρατεύστε καρέκλες για κολώνες, σεντόνια και κουβέρτες για τοίχους και σκεπές και μαξιλάρια για τοίχους και πατώματα, για να μπορείτε να περιηγείστε στο φρούριό σας μπουσουλώντας. Μη διστάσετε να επεκτείνετε το φρούριό σας σε ολόκληρο το σπίτι και να περάσετε τη μέρα σας επινοώντας σενάρια στους πύργους και τις κατακόμβες του.

Συναρμολογήστε ένα μεγάλο παζλ

Ένα από τα πιο διαχρονικά πράγματα που μπορεί να κάνει μαζί μια οικογένεια, είτε μπορεί να βγει απ’ το σπίτι είτε όχι, είναι να φτιάξει ένα υπέροχο παζλ. Δώστε στο μικρό σας μερικά μικρά παζλ για ζέσταμα και ύστερα, όταν ανοίξει η όρεξή του, βγάλτε εκείνο το μεγάλο που είχατε ξεχάσει στη ντουλάπα για να μοιραστείτε όλοι μαζί τη χαρά της συναρμολόγησης.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved