4 τρόποι για να περάσουν διασκεδαστικά τα παιδιά σας μέσα στο σπίτι, μια βροχερή ημέρα!

Μα πόσο όμορφα είναι να κοιμάσαι και να ακούς την βροχή να πέφτει. Τότε ίσως κάνεις και τον πιο γλυκό ύπνο. Η βροχή όμως κατά τη διάρκεια της ημέρας και ειδικά το σαββατοκύριακο είναι τραγικό. Και λέμε τραγικό γιατί αν έχεις παιδιά που περιμένουν το σαββατοκύριακο να βγουν να παίξουν έξω, τότε η βροχή μετατρέπεται σε ένα εμπόδιο χαλάρωσης και εκτόνωσης των παιδιών.

4 τρόποι για να περάσουν διασκεδαστικά τα παιδιά σας μέσα στο σπίτι, μια βροχερή ημέρα!

Μην σκάτε όμως γιατί εμείς εδώ σας έχουμε τη λύση. Βρήκαμε 4 διασκεδαστικά παιχνίδια που μπορούν να κάνουν τα παιδιά σας μέσα στο σπίτι, να περάσουν όμορφα και να αφήσουν και εσάς να απολαύσετε το καφεδάκι σας συνοδεία με τον ήχο της βροχής.

Επιτραπέζια παιχνίδια
Τα επιτραπέζια είναι ιδανική λύση! Ξεθάψτε ότι επιτραπέζιο έχετε και δεν έχετε και δώστε το στα παιδιά σας. Σκραμπλ, Μονόπολη, μυταράδες ψευταράδες, UNO. Μπορεί τις άλλες φορές να μην δίνουν καμιά σημασία σε αυτά τα παιχνίδια αλλά η βροχή θα τα κάνει να παίξουν και μάλιστα με ζήλο. Είναι μάλιστα ένα παιχνίδι που μπορείτε και εσείς να παίξετε αν θέλετε.

Μαγειρέψτε μαζί
Διαλέξτε εύκολο φαγάκι για αυτή τη βροχερή μέρα. Τα μπιφτέκια είναι ιδανικά και αυτό γιατί τα παιδιά σας μπορούν να τα φτιάξουν. Μετρήστε όλα τα υλικά και βάλτε τα ένα-ένα σε μπολάκια. Εξηγήστε τους ότι πρέπει να ρίξουν στον κιμά όλα τα υλικά που έχουν μπροστά τους, να τα ζυμώσουν (διαδικασία που θα βρουν απίστευτα διασκεδαστική) και τέλος να τα πλάσουν σε μπαλάκια που θα τοποθετήσουν στο ταψί. Όταν τα ετοιμάζουν απλά ζητήστε να σας φωνάξουν για να τα βάλετε στο φούρνο.

Κουκλοθέατρο από κάλτσες
Βρείτε τις πιο αστείες και τις πιο χρωματιστές κάλτσες που έχετε. Πείτε τους να βάλουν φαντασία και να κάνουν την δική τους παράσταση. Αν πάλι έχετε κάλτσες για πέταμα ή φθαρμένες πολύ, αφιερώστε λίγο χρόνο να ράψετε κουμπιά και ρετάλια για να τις μεταμορφώσετε. Τότε θα είναι ακόμη καλύτερο και ακόμη πιο διασκεδαστικό το παιχνίδι με το κουκλοθέατρο από κάλτσες.

Σπίτι από κουβέρτες και σεντόνια
Πάρτε φλις κουβερτούλες και στηρίξτε τες πάνω σε καρέκλες. Με αυτό τον τρόπο θα δημιουργήσετε ένα σπιτάκι, ένα καταφύγιο για να περάσουν τη μέρα τους. Πείτε να πάρουν μαζί τους μαξιλάρια και θα δείτε ότι δεν θα ξεμυτίσουν ούτε για τουαλέτα. Προσοχή όμως, γιατί αν με κάποιο τρόπο διαλυθεί το «σπιτάκι» τους θα πρέπει να το φτιάξετε αμέσως καθώς εκτός από την καταιγίδα εκτός σπιτιού θα πρέπει να αντιμετωπίσετε και την καταιγίδα κλάματος και μέσα στο σπίτι.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved