Δραστηριότητες για το Σαββατοκύριακο: Τι να κάνετε με τα παιδιά

Κατασκευές, πειράματα, βόλτες και πολλά ακόμα.

Δραστηριότητες για το Σαββατοκύριακο: Τι να κάνετε με τα παιδιά

Μία ακόμα εβδομάδα έφτασε στο τέλος της. Ακολουθούν δύο μέρες ξεκούρασης, χαλάρωσης και δημιουργικού χρόνου με την οικογένεια. Όπως κάθε Παρασκευή έτσι και σήμερα έχουμε συγκεντρώσει παρακάτω τις προτάσεις μας για δραστηριότητες που μπορείτε να κάνετε με τα παιδιά στο σπίτι αλλά και εκτός.

Ακολουθούν οι προτάσεις μας.

Φτιάξτε χαριτωμένα ζωάκια με ξυλάκια παγωτό


https://www.instagram.com/p/CUO85gUssQE/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Η κατασκευή χειροτεχνιών είναι μια διασκεδαστική δραστηριότητα για τα παιδιά που τα βοηθάει να ανακαλύψουν τη χαρά της δημιουργίας, να εκφράσουν τις σκέψεις και να εκτονώσουν την ενέργειά τους.

Η πρότασή μας για αυτό το Σαββατοκύριακο είναι κατασκευές ζωάκια από ξυλάκια παγωτού. Δείτε τα υλικά που θα χρειαστείτε και αναλυτικά τη διαδικασία για να τα φτιάξετε εδώ.

Ζωγραφίστε δοκιμάζοντας έξυπνα tips

tips zografikis gia paidia

Η ζωγραφική είναι επίσης μια αγαπημένη δραστηριότητα των παιδιών όλων των ηλικιών. Αυτό το διήμερο δοκιμάστε νέα, ενδιαφέροντα και πρωτότυπα tips ζωγραφικής που θα ενθουσιάσουν τα παιδιά. Βρείτε τα εδώ.

Μαγειρέψτε παρέα

mpiskota sokolatas gia paidia

Πηγή φωτογραφίας: biggerbolderbaking.com

Μπείτε μαζί με τα παιδιά στην κουζίνα και φτιάξτε λαχταριστά μπισκότα σοκολάτας με τρία μόνο υλικά. Η συνταγή είναι πανεύκολη και είναι βέβαιο ότι τα παιδιά θα απολαύσουν τόσο τη διαδικασία όσο και το αποτέλεσμα. Δείτε την εδώ.

Βόλτα στο κέντρο της Αθήνας

volta kentro athinas

Πάντα τα καλοκαίρια, τα Σαββατοκύριακα γεμίζουν οι παραλίες και αδειάζει το κέντρο. Αυτό το Σαββατοκύριακο σας προτείνουμε να πάτε μία βόλτα με τα παιδιά στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας. Εδώ μπορείτε να δείτε τις προτάσεις μας. Προτιμήστε η ώρα που θα πάτε τη βόλτα σας να είναι απογευματινή και όχι τις ώρες που ο ήλιος καίει.

Κάντε πειράματα με παγάκια

peirama me pagakia

Το Σαββατοκύριακο ο υδράργυρος αναμένεται να σκαρφαλώσει στα ύψη. Εάν το πρόγραμμα δεν συμπεριλαμβάνει κάποια εξόρμηση στην παραλία μπορείτε να κάνετε ενδιαφέροντα πειράματα με πάγο για να δροσίσετε τα παιδιά. Δείτε μερικές ιδέες εδώ.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved