Μοντεσσόρι δώρα που θα φτιάξετε με τα παιδιά για τους μπαμπάδες

Ημέρα του Πατέρα: Φτιάξτε Μοντεσσόρι δώρα

Μοντεσσόρι δώρα που θα φτιάξετε με τα παιδιά για τους μπαμπάδες

Σε μερικές ημέρες οι μπαμπάδες έχουν την τιμητική τους. Για ακόμη μια χρονιά εμείς είμαστε εδώ για να σας δώσουμε όμορφες ιδέες για δώρα. Τα παιδιά λατρεύουν τις κατασκευές και σήμερα σας δείχνουμε πώς μπορείτε να φτιάξετε μοντεσσόρι δώρα μαζί τους.

Η παιδαγωγική μέθοδος της Μαρία Μοντεσσόρι, ξεκίνησε το 1907. Πρόκειται για το πιο παλιό σωζόμενο και πιο διαδεδομένο παιδοκεντρικό εκπαιδευτικό σύστημα. Τα βασικά στοιχεία της εκπαίδευσης για την ανάπτυξη του παιδιού περιλαμβάνουν την απελευθέρωση των παιδιών σε ένα προετοιμασμένο περιβάλλον, με έναν ειδικά εκπαιδευμένο δάσκαλο. Στόχος της εκπαίδευσης για τη Μοντεσσοριανή μέθοδο είναι να προάγει τη βέλτιστη ανάπτυξη του παιδιού -γνωστική, σωματική, συναισθηματική και κοινωνική.

Στο παιδαγωγικό πρόγραμμα περιλαμβάνονται: η καλλιέργεια της δημιουργικότητας, η ανάπτυξη της φαντασίας και της έμπνευσης, η σταδικαή διαμόρφωση της κριτικής συνείδησης και η συνεργασία μεταξύ παιδιών, αλλά και μεταξύ παιδιών και ενηλίκων. Η παιδαγωγική μέθοδος μοντεσσόρι, προάγει τη δημιουργικότητα μέσω της ελευθερίας, διατηρώντας παράλληλα κανόνες πειθαρχίας αυτοοκατευθυνόμενης και διερευνητικής μάθησης, συνεργατικής σκέψης και δράσεις. Το παιδί μαθαίνει να έχει εμπιστοσύνη στον εαυτό του και να σέβεται τις ικανότητες, τις κλίσεις και τις δεξιότητές του.

Μοντεσσόρι δώρα για μπαμπάδες

Με βάση όλα τα παραπάνω, ακόμη και η κατασκευή των δώρων για τον μπαμπά, μπορεί να έχει εκπαιδευτικά οφέλη για το παιδί σας. Σταθείτε στο πλευρό του και βοηθήστε το να φτιάξει το πιο όμορφο δώρο για τον καλύτερο μπαμπά του κόσμου. Τον δικό του.

Κάρτα


https://www.instagram.com/p/CQWMA2WssXO/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading


https://www.instagram.com/p/CeBvhp9onaH/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Υπάρχουν τόσα όμορφα σχέδια και τόσες όμορφες κάρτες που μπορεί να φτιάξει κανείς. Δείτε εδώ τι μπορείτε να φτιάξετε για τον μπαμπά.

Ένα γράμμα με τα αποτυπώματα από τις παλάμες του


https://www.instagram.com/p/CSRJ9LllgPX/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Γράψτε ένα γράμμα στον μπαμπά και στο τέλος κάντε τα αποτυπώματα από τις παλάμες ή τις πατούσες των παιδιών σας. Σίγουρα θα του αρέσει αυτό το δώρο.

Πρωινό για τον μπαμπά και μόνο


https://www.instagram.com/p/B12UW6ilIeC/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Και ποιος μπαμπάς δεν λατρεύει το νόστιμο και χορταστικό πρωινό. Οι μπαμπάδες φημίζονται για την μεγάλη τους όρεξη, γι' αυτό και ένα λαχταριστό πρωινό που θα ετοιμάσει το παιδί μόνο του (εντάξει ίσως βάλει ένα χεράκι και η μαμά) είναι το καλύτερο δώρο για εκείνον. Δείτε εδώ μια συνταγή για κορμό σοκολάτας.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved