Κατασκευές για νήπια: Φτιάξτε ζωάκια με ξυλάκια παγωτού

  • Γιατί τα παιδιά λατρεύουν τα ζώα;
  • Φτιάξε ζωάκια με ξυλάκια παγωτού
Κατασκευές για νήπια: Φτιάξτε ζωάκια με ξυλάκια παγωτού
Instagram / wundertuetchen

Η κατασκευή χειροτεχνιών είναι ένας διασκεδαστικός και δημιουργικός τρόπος να περάσει το παιδί τον ελεύθερο χρόνο του. Η συγκεκριμένη δραστηριότητα καλλιεργεί τη δημιουργικότητα του παιδιού, ενισχύει την εκφραστικότητά του και το βοηθάει να εκτονώσει την ενέργειά του.

Υπάρχουν αμέτρητες κατασκευές που μπορείτε να φτιάξετε στο σπίτι με υλικά που ήδη έχετε και σήμερα θα σας δείξουμε ακόμα μία: χαριτωμένα ζωάκια με ξυλάκια παγωτού.

Γιατί τα παιδιά λατρεύουν τα ζώα;

Από την βρεφική τους ακόμα ηλικία τα παιδιά ενθουσιάζονται με τα ζώα, έχετε όμως αναρωτηθεί γιατί;

«Όσο το μωρό μεγαλώνει και ανακαλύπτει τον κόσμο γύρω του, ελκύεται από πράγματα που κινούνται, έχουν έντονα χρώματα και μπορεί να τα διακρίνει εύκολα» αναφέρει στο pjlibrary.org η Linda Acrendo που ασχολείται με την γνωσιακή ανάπτυξη παιδιών. «Ενθουσιάζονται με πράγματα που κάνουν ενδιαφέροντες θορύβους, μπορούν να διαδράσουν μαζί τους και είναι απρόβλεπτά σε αυτό που κάνουν».

Φτιάξε ζωάκια με ξυλάκια παγωτού

Και μιας και τα παιδιά λατρεύουν τα ζωάκια, σίγουρα θα ενθουσιαστούν ακόμα παραπάνω με κατασκευές με ζώα. Μπορείτε να φτιάξετε μερικές από αυτές χρησιμοποιώντας ξυλάκια παγωτού, χρώματα και μερικά ακόμα υλικά.


https://www.instagram.com/p/CUO85gUssQE/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Πιο συγκεκριμένα, θα χρειαστείτε:

  • Ξυλάκια
  • Χρώματα
  • Κόλλα υγρή
  • Χαρτί σε διάφορα χρώματα
  • Ψαλίδι
  • Μαρκαδόρους

Πώς θα φτιάξετε το αρκουδάκι:

Για το κάθε ζωάκια θα χρειαστείτε πέντε ξυλάκια.

Χρωματίστε τα στο χρώμα που θέλετε, πχ για το αρκουδάκι με καφέ χρώμα. Κολλήστε τα ξυλάκια μεταξύ τους με την κόλλα και αφήστε τα να στεγνώσουν.

Κόψτε από το μπεζ χαρτί την μουσούδα και δύο μικρότερα κυκλάκια για τα αυτιά. Από το λευκό χαρτί κόψτε δύο μικρότερα κυκλάκια για τα μάτια. Με τον μαύρο μαρκαδόρο, ζωγραφίστε τη μύτη, το στόμα και τις φακίδες στο μπεζ χαρτί και το εσωτερικό του ματιού.

Αντίστοιχη είναι η διαδικασία που θα ακολουθήσετε και στα άλλα.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved