Ζωγραφική για παιδιά: Έξυπνα tips για μικρούς καλλιτέχνες (vids)

  • Πώς θα φτιάξετε έναν τέλειο κύκλο χωρίς διαβήτη;
  • Ζωγραφίστε ένα σκυλάκι σε λίγα βήματα
  • 32 tips ζωγραφικής για εντυπωσιακές δημιουργίες
Ζωγραφική για παιδιά: Έξυπνα tips για μικρούς καλλιτέχνες (vids)

Τα παιδιά λατρεύουν τη ζωγραφική, μία δραστηριότητα που εκτός από διασκέδαση, έχει πολλά ακόμα οφέλη για την ψυχολογία και την ανάπτυξή τους.

Ζωγραφίζοντας, τα παιδιά εκφράζουν τα συναισθήματα τους. Ακόμα και όταν οι ζωγραφιές τους δεν βγάζουν κανένα νόημα σε ενήλικα, η ζωγραφική τους δίνει τη δυνατότητα εκτόνωσης και έκφρασης. Επίσης, μέσα από τη ζωγραφική τα παιδιά ανακαλύπτουν τη χαρά της δημιουργίας και μαθαίνουν να χρησιμοποιούν τη φαντασία τους. Εξίσου σημαντικό όφελος είναι η ανάπτυξη των λεπτών κινητικών δεξιοτήτων. Τα παιδιά μαθαίνουν πως να χειρίζονται μικρά αντικείμενα όπως ένα μολύβι ή ένας μαρκαδόρος, με σταθερότητα και εξασκούν τον συγχρονισμό ματιού και χεριού.

Tips ζωγραφικής για παιδιά

Η ζωγραφική είναι μία δραστηριότητα για παιδιά κάθε ηλικίας και μπορείτε να την κάνετε ακόμα πιο ενδιαφέρουσα μαθαίνοντάς τους tips που θα τα ενθουσιάσουν.

Για παράδειγμα μπορείτε να τους δείξετε πώς να σχεδιάσουν έναν τέλειο κύκλο χωρίς διαβήτη. Τι θα χρειαστείτε; Ένα μολύβι ή μαρκαδόρο και έναν συνδετήρα. Δείτε τι πρέπει να κάνετε στο βίντεο που ακολουθεί.



Πώς θα σχεδιάσετε ένα σκυλάκι σε λίγα βήματα

Από τις πιο εύκολες ζωγραφιές που μπορούν να φτιάξουν και τα παιδιά μικρής ηλικίας είναι η παρακάτω. Ακολουθώντας λίγα και εύκολα βήματα και ξεκινώντας από τη δημιουργία του γράμματος Α το παιδί μπορεί να σχεδιάσει ένα σκυλάκι και να το ζωγραφίσει με ό,τι χρώματα θέλει.



32 tips για εντυπωσιακές δημιουργίες

Για τα παιδιά μεγαλύτερης ηλικίας, αξίζει να ρίξετε μία ματιά στο παρακάτω βίντεο. Τριάντα δύο ιδιαίτερες δημιουργίες τις οποίες μπορείτε να φτιάξετε κι εσείς χρησιμοποιώντας την παλάμη του χεριού σας.

Ανάλογα με το πώς θα έχετε τα δάχτυλά σας, θα φτιάξετε και κάτι διαφορετικό από σκυλάκια, γατάκια και καμηλοπαρδάλεις μέχρι δεινοσαυράκια, χήνες και κότες.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved