Δραστηριότητες για παιδιά: Τι να κάνετε το Σαββατοκύριακο

  • Ζωγραφίστε με τα δάχτυλα
  • Φτιάξτε ανοιξιάτικες κατασκευές για το παιδικό δωμάτιο
  • Κάντε πειράματα με αλάτι
  • Φτιάξτε όμορφα λουλούδια από πλαστελίνη
  • Πικ νικ στην Αθήνα
Δραστηριότητες για παιδιά: Τι να κάνετε το Σαββατοκύριακο

Μία ακόμα εβδομάδα έφτασε στο τέλος της και μπροστά μας έχουμε δύο μέρες για ξεκούραση, χαλάρωση και χρόνο με την οικογένεια. Και αυτήν την εβδομάδα έχουμε συγκεντρώσει παρακάτω τις προτάσεις μας για δραστηριότητες διασκεδαστικές και δημιουργικές που μπορείτε να κάνετε με τα παιδιά εντός και εκτός σπιτιού. Ιδού λοιπόν.

Ζωγραφίστε με τα δάχτυλα

zografiki me ta daxtyla

Η ζωγραφική με τα δάχτυλα είναι πολύ διασκεδαστική για τα παιδιά και επιπλέον, έχει σημαντικά οφέλη για τα παιδιά όπως είναι η διέγερση των αισθήσεων και η εξάσκηση των κινητικών δεξιοτήτων. Εδώ μπορείτε να δείτε μερικές ιδέες για ενδιαφέρουσες ζωγραφιές και να εμπνευστείτε.

Φτιάξτε ανοιξιάτικες κατασκευές για το παιδικό δωμάτιο

anoiksiatikes kataskeues paidiko domatio

Φέρτε την άνοιξη στο σπίτι σας με ανοιξιάτικες κατασκευές που μπορείτε να φτιάξετε πολύ εύκολα με τα παιδιά. Θα χρειαστείτε υλικά που ήδη έχετε στο σπίτι όπως χαρτιά σε πολλά και διαφορετικά χρώματα, ψαλίδια, κόλλες κτλ.

Δείτε αναλυτικά τις πέντε κατασκευές εδώ.

Κάντε πειράματα με αλάτι

peiramata me alati gia paidia

Αλάτι όλοι έχουμε σπίτι και εκτός από τη μαγειρική μπορείτε να το αξιοποιήσετε και σε πειράματα. Δείτε εδώ τα υλικά που θα χρειαστείτε και αναλυτικά τα βήματα για το τι πρέπει να κάνετε.

Φτιάξτε όμορφα λουλούδια από πλαστελίνη

louloudia plastelini

Τα παιδιά λατρεύουν την πλαστελίνη και μπορούν να την πλάθουν ξανά και ξανά φτιάχνοντας κάθε λογής σχέδια. Μίας και την εποχή αυτή την τιμητική τους έχουν τα λουλούδια, για αυτό το διήμερο σας προτείνουμε να δοκιμάσετε να φτιάξετε ιδιαίτερα σχέδια με λουλούδια. Δείτε εδώ πώς θα τα φτιάξετε.

Πικ νικ στην Αθήνα

parka stin athina 11

Ο καιρός αυτήν την εποχή είναι ο ιδανικό για εξορμήσεις στην εξοχή ακόμα και κοντά στην πρωτεύουσα. Ξυπνήστε νωρίς, βάλτε σνακ, φαγητά και ροφήματα σε τάπερ και ξεκινήστε. Όσο για το που μπορείτε να πάτε, οι επιλογές σας είναι πολλές. Δείτε εδώ τις προτάσεις μας.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved