Δραστηριότητες για παιδιά: Τι να κάνετε το Σαββατοκύριακο

  • Φτιάξτε πασχαλινό στεφάνι
  • Φτιάξτε πασχαλινά λαγουδάκια από παλιές σας κάλτσες
  • Πηγαίνετε για πικ νικ
  • Μουσικοκινητικό παιχνίδι για το Πάσχα
  • Φτιάξτε πασχαλινά καλάθια
  • Διακοσμήστε το πασχαλινό δέντρο
  • Βόλτα στην Αθήνα
Δραστηριότητες για παιδιά: Τι να κάνετε το Σαββατοκύριακο

Μία ακόμα εβδομάδα έφτασε στο τέλος της. Τα σχολεία κλείνουν για πασχαλινές διακοπές και από Δευτέρα η αντίστροφη μέτρηση για το Πάσχα ξεκινά. Όπως κάθε Παρασκευή έτσι και σήμερα έχουμε παρακάτω τις προτάσεις μας για δημιουργικές και διασκεδαστικές δραστηριότητες που μπορείτε να κάνετε με τα παιδιά. Αυτήν την εβδομάδα, οι ιδέες μας είναι εμπνευσμένες από την γιορτινή περίοδο και την εποχή.

Φτιάξτε πασχαλινό στεφάνι

stefani porta pasxa

Πηγή φωτογραφίας: YouTube / Million Ideas

Τα πασχαλινά στεφάνια μπορείτε να τα διακοσμήσετε στην πόρτα, στο σαλόνι ή οπουδήποτε αλλού μέσα στο σπίτι. Στο διαδίκτυο μπορείτε να βρείτε αμέτρητες κατασκευές και εναλλακτικές για την κατασκευή πασχαλινών στεφανιών και μία από αυτές σας δείξαμε κι εμείς εδώ. Θα τη λατρέψετε ειδικά όσοι είστε φαν των παστέλ χρωμάτων.

Φτιάξτε πασχαλινά λαγουδάκια από παλιές σας κάλτσες


https://www.instagram.com/p/CbOOda1pVLC/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Αξιοποιήστε ζευγάρια από παλιές κάλτσες και φτιάξτε χαριτωμένα λαγουδάκια με ρύζι και μερικά ακόμα υλικά. Τα μικρά σας σίγουρα θα ενθουσιαστούν τόσο από τη διαδικασία, όσο και από το αποτέλεσμα. Δείτε αναλυτικά τα υλικά που θα χρειαστείτε και τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε εδώ.

Πηγαίνετε για πικ νικ

Ο καιρός θα είναι καλός, τουλάχιστον και το Σάββατο, ιδανικός για μία μίνι εξόρμηση με την οικογένεια. Πηγαίνετε για πικ νικ και απολαύστε τη φύση και τον ήλιο. Δείτε εδώ τα top tips για ένα επιτυχημένο πικ νικ που θα χαρείτε μικροί και μεγάλοι.

Μουσικοκινητικό παιχνίδι για το Πάσχα

mousikokinitiki

Η κίνηση και η μουσική προσφέρουν εξάσκηση στον έλεγχο του σώματος και στην ανάπτυξη της αίσθησης του ρυθμού. Περιλαμβάνουν δραστηριότητες όπως ο χορός, το βάδισμα, κάμψη, το επιτόπιο τροχάδην. Εκτός από ωφέλιμα, τα μουσικοκινητικά παιχνίδια είναι και πολύ διασκεδαστικά και σας έχουμε το ιδανικό για αυτήν την περίοδο εδώ.

Φτιάξτε πασχαλινά καλάθια

pasxalino kalathi kataskeui

Τα πασχαλινά καλάθια έχουν την τιμητική τους και φέτος. Μπορείτε να τα διακοσμήσετε στο σπίτι ή να τα προσφέρετε ως δώρο στους αγαπημένους σας. Δείτε εδώ, τρόπους για να φτιάξετε τα δικά σας πασχαλινά καλάθια και ιδέες για να τα γεμίσετε.

Διακοσμήστε το πασχαλινό δέντρο


https://www.instagram.com/p/CcUs92UqcWE/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Όχι, δέντρο δεν στολίζουμε μόνο τα Χριστούγεννα. Τα πασχαλινά δέντρα είναι πολύ δημοφιλή τα τελευταία χρόνια και σας προτείνουμε φέτος να φτιάξετε και το δικό σας. Δείτε εδώ ιδέες διακόσμησης.

Βόλτα στην Αθήνα

volta tin Kiriaki

Στην Αττική μπορείτε να βρείτε και να κάνετε τα πάντα. Από βόλτα στο βουνό, στη θάλασσα, πικ νικ που αναφέρουμε και παραπάνω, βόλτα στο ιστορικό κέντρο για να γνωρίσετε την ιστορία της πόλης και πολλά πολλά ακόμα. Δείτε τις ιδέες μας εδώ και επιλέξτε!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved