Προτάσεις δραστηριοτήτων για ένα δημιουργικό Σαββατοκύριακο

  • Φτιάξτε τρισδιάστατες κάρτες για τη Γιορτή της Μητέρας
  • Φτιάξτε μπουκέτα από χαρτί για τη Γιορτή της Μητέρας
  • Μαγειρέψτε παρέα
  • Κάντε πειράματα ήχου
  • Κάντε μαγικά κόλπα
  • Γρίφοι και αινίγματα για παιδιά
Προτάσεις δραστηριοτήτων για ένα δημιουργικό Σαββατοκύριακο

Μία ακόμα εβδομάδα έφτασε στο τέλος της. Για τα παιδιά, ήταν μία εβδομάδα προσαρμογής μετά τις πασχαλινές διακοπές και την επιστροφή στην καθημερινή τους ρουτίνα. Το Σαββατοκύριακο θα έχουν τον χρόνο να χαλαρώσουν, να διασκεδάσουν, να παίξουν και να κάνουν δημιουργικές δραστηριότητες με γονείς, αδέρφια και φίλους.

Όπως κάθε Παρασκευή, έτσι και σήμερα έχουμε συγκεντρώσει παρακάτω τις προτάσεις μας για όλα όσα μπορείτε να κάνετε με τα παιδιά αυτό το διήμερο. Έχουμε και λέμε, λοιπόν:

Φτιάξτε τρισδιάστατες κάρτες για τη Γιορτή της Μητέρας

kartes giorti miteras

Πηγή φωτογραφίας: YouTube / CraftISH corner

Την ερχόμενη Κυριακή οι μαμάδες έχουν την τιμητική τους και μπορείτε να κάνετε τη γιορτή οικογενειακή υπόθεση. Φτιάξτε με τα παιδιά τρισδιάστατες κάρτες για τη Γιορτή τη Μητέρας και διακοσμήστε τις στο σπίτι ή δώστε τις στις γιαγιάδες της οικογένειας. Δείτε εδώ τρεις διαφορετικές εναλλακτικές.

Αφήστε το παιδί να γράψει ό,τι μήνυμα θέλει, αν η κάρτα προορίζετε σε εσάς. Εάν φτιάξετε κι εσείς κάρτα για τη δική σας μητέρα, δείτε εδώ ευχές και τρυφερά λόγια που μπορείτε να γράψετε.

Φτιάξτε μπουκέτα από χαρτί για τη γιορτή της Μητέρας

giorti tis miteras kataskeui

Εκτός από την κάρτα μπορείτε να φτιάξετε και ανοιξιάτικες κατασκευές για το σπίτι ή για να προσφέρετε ως δώρο. Άνοιξη ίσον λουλούδια, για αυτό και εδώ θα δείτε εντυπωσιακές κατασκευές που μπορείτε να φτιάξετε αξιοποιώντας απλά υλικά.

Μαγειρέψτε παρέα


https://www.instagram.com/p/CdKMLzPOZfy/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Με αφορμή την επικείμενη γιορτή της Μητέρας μπορείτε να μπείτε στην κουζίνα κμε τα παιδιά και να φτιάξετε γλυκιές λιχουδιές για την ημέρα. Εδώ θα δείτε τη βασική συνταγή για μπισκότα βανίλιας-βουτύρου και ιδέες διακόσμησης για να κάνετε τα πιο αγαπησιάρικα και ανοιξιάτικα μπισκότα.

Κάντε πειράματα ήχου

peiramata gia paidia

Πηγή φωτογραφίας: Girl with red hat on Unsplash

Τα πειράματα είναι μία διασκεδαστική και εκπαιδευτική δραστηριότητα για τα παιδιά από την οποία αποκομίζουν πολλά οφέλη. Μεταξύ αυτών η εξοικείωση με τη χημεία και τη φυσική, η ενίσχυση της παρατηρητικότητας και η εξάσκηση των κινητικών τους δεξιοτήτων. Για αυτό το διήμερο σας προτείνουμε εύκολα πειράματα ήχου τα οποία μπορείτε να κάνετε με απλά υλικά. Δείτε τα εδώ.

Κάντε μαγικά κόλπα

magika kolpa paidia

Η μαγεία διαχρονικά συγκινεί ιδιαίτερα τα παιδιά. Αν, μάλιστα, ξέρετε ότι το παιδί σας ξετρελαίνεται όταν βλέπει μάγους στα παιδικά πάρτι, μπορείτε να το καταπλήξετε εύκολα, μαθαίνοντας κάποια απλά μαγικά κόλπα, τα οποία μάλιστα θα μπορεί να τα κάνει και μόνος του για να εντυπωσιάζει συγγενείς και φίλους. Δείτε τι μπορείτε να κάνετε εδώ.

Γρίφοι και αινίγματα για παιδιά

ainigmata giA PAIDIA

Πηγή φωτογραφίας: Unsplash.com / Ben White

Οι γρίφοι και τα αινίγματα ενθουσιάσουν μεγάλους και παιδιά και εδώ έχουμε συγκεντρώσει δεκαπέντε διαφορετικές σπαζοκεφαλίες για να σκεφτείτε, να γελάσετε και να διασκεδάσετε με τα παιδιά.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved