Παιδιά προσχολικής ηλικίας: Μουσικοκινητικό παιχνίδι για το Πάσχα (vid)

  • Τι είναι η μουσική και οι κινητικές δραστηριότητες;
  • Μουσική και Κίνηση για παιδιά προσχολικής ηλικίας
Παιδιά προσχολικής ηλικίας: Μουσικοκινητικό παιχνίδι για το Πάσχα (vid)
Photo by 9picturebyng on Unsplash

Η μουσική και το παιχνίδι είναι δύο έννοιες απόλυτα δεμένες. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι χρησιμοποιούμε τη φράση "παίζουμε μουσική", για να εκφράσουμε την αλληλένδετη σχέση μεταξύ τους και τη δικής μας βαθύτερη ανάγκη για ψυχαγωγία.

Στα παιδιά η μουσική αποτελεί ένα από τα βασικότερα εφόδια επικοινωνίας και έκφρασης και η διαρκή ενασχόληση μαζί της από πολύ μικρή ηλικία βάζει σημαντικά θεμέλια για τη συναισθηματική, γνωστική και νοητική ανάπτυξη του παιδιού.

Τι είναι η μουσική και οι κινητικές δραστηριότητες;

Η κίνηση και η μουσική προσφέρουν εξάσκηση στον έλεγχο του σώματος και στην ανάπτυξη της αίσθησης του ρυθμού. Περιλαμβάνουν δραστηριότητες όπως ο χορός, το βάδισμα, κάμψη, το επιτόπιο τροχάδην.

Μουσική και Κίνηση για παιδιά προσχολικής ηλικίας

Η μουσική και η κίνηση στην προσχολική ηλικία είναι αναπόσπαστες πτυχές της καθημερινής ρουτίνας και μπορούν να ενσωματωθούν εύκολα και στο σπίτι.
Χρησιμοποιώντας το τραγούδι και την κίνηση, τα παιδιά προσχολικής ηλικίας μεταβαίνουν από τη μια δραστηριότητα στην άλλη, καθαρίζουν τους χώρους εργασίας/παιχνιδιού τους και βιώνουν ξέγνοιαστες στιγμές.

Η μουσική και η κίνηση της προσχολικής ηλικίας χρησιμοποιούνται επίσης για την εξάσκηση μιας μεγάλης ποικιλίας γνωστικών, κοινωνικών και κινητικών δεξιοτήτων.

Δείτε εδώ ένα διασκεδαστικό βίντεο με μια πρόταση μουσικοκινητικού παιχνιδιού για να το δοκιμάσετε το Πάσχα με το παιδί σας!



© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved