Προτάσεις δραστηριότητων για ένα δημιουργικό Σαββατοκύριακο

  • Σαββατοκύριακο σημαίνει χρόνος με την οικογένεια
  • Κατασκευές, πειράματα και πολλά ακόμα που μπορείτε να κάνετε με τα παιδιά.
Προτάσεις δραστηριότητων για ένα δημιουργικό Σαββατοκύριακο

Σαββατοκύριακο σημαίνει χρόνος με την οικογένεια

Μία ακόμα εβδομάδα έφτασε στο τέλος της και όπως κάθε Παρασκευή, έχουμε συγκεντρώσει παρακάτω τις προτάσεις μας για δημιουγικές δραστηριότητες που μπορείτε να κάνετε με τα παιδιά.

Αυτήν την εβδομάδα, μεταξύ άλλων θα σας δείξουμε χριστουγεννιάτικες κατασκευές, χειροτεχνίες και πειράματα για να μπείτε στο γιορινό κλίμα.

Κατασκευές, πειράματα και πολλά πολλά ακόμα

Φτιάξτε χριστουγεννιάτικα στολίδια από ζύμη

stollidia apo zimi alatiou 13

Πηγή φωτογραφίας: Instagram / tiffanymamone

Υπάρχουν πολλών ειδών χειροποίητα χριστουγεννιάτικα στολίδια και αναμφίβολα από τα πιο εντυπωσιακά είναι τα στολίδια από ζύμη. Μπορείτε να φτιάξετε ό,τι σχέδια θέλετε και ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα -που είναι σίγουρα εντυπωσιακό- θα έχετε περάσει χρόνο με τα παιδιά διασκεδάζοντας και δημιουργώντας. Δείτε πώς θα τα φτιάξετε εδώ.

Στολίστε το σπίτι

Όσοι στολίζουν νωρίς για Χριστούγεννα είναι ευτυχισμένοι, υποστηρίζει νέα έρευνα. Αν λοιπόν ακόμα δεν έχετε στολίσει, ξανασκεφτείτε το! Αυτό το Σαββατοκύριακο είναι ευκαιρία να το κάνετε. Δείτε εδώ ιδέες για να διακοσμήσετε το τζάκι, τι πόρτες και τα παράθυρα, κατεβάστε δέντρα και στολίδια από το πατάρι και ξεκινήστε.

Φτιάξτε χιονονιφάδες από χαρτί

xiononifada diakosmisi xristougenna

Πηγή φωτογραφίας: unsplash.com / Kelly Sikkema

Οι χιονονιφάδες είναι το σήμα κατατεθέν του χειμώνα και της χριστουγεννιάτικης περιόδου. Έχουν ιδιαίτερο σχήμα και τα διάφορα διακοσμητικά και στολίδια σε σχήμα χιονονιφάδας είναι διαίτερα δημοφιλή στη χριστουγεννιάτικη διακόσμηση του σπιτιού. Δείτε εδώ πώς θα φτιάξετε τις δικές σας χιονονιφάδες από χαρτί.

Κάντε χριστουγεννιάτικα πειράματα

Κάνοντας πειράματα τα παιδιά μαθαίνουν, παρατηρούν, εξασκούν τις κινητικές τους δεξιότητες και φυσικά... διασκεδάζουν. Δείτε δέκα πειράματα με θέμα τα Χριστούγεννα εδώ.

Yoga για νήπια

yoga gia nipia

H yoga δεν είναι απλώς μία εναλλακτική μορφής άσκησης, είναι φιλοσοφία ζωής. Η λέξη "yoga" προέρχεται από την σανσκριτική λέξη "yuj" η οποία σημαίνει σύνδεση, ένωση. Με το συγκεκριμένο είδος γυμναστικής δηλαδή πετυχαίνουμε την ένωση του σώματος, του νου και το πνεύματος. Εάν σας αρέσει η yoga δείτε εδώ εύκολες στάσεις που μπορείτε να κάνει και ένα παιδί νηπιακής ηλικία.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved