Τέσσερις δραστηριότητες που θα κάνουν το παιδί expert στην ορθογραφία

  • Πώς θα βοηθήσετε το παιδί να βελτιωθεί στην ορθογραφία; 
  • Διασκεδαστικές δραστηριότητες που μπορείτε να κάνετε σήμερα κιόλας.
Τέσσερις δραστηριότητες που θα κάνουν το παιδί expert στην ορθογραφία

Κάποια παιδιά μαθαίνουν πιο εύκολα ορθογραφία σε σχέση με άλλα, σε κάθε περίπτωση όμως για να μάθει το παιδί να γράφει σωστά απαιτείται χρόνος, συνεχής εξάσκηση και επιμονή.

Τι μπορείτε να κάνετε εσείς για να το βοηθήσετε; Να κάνετε την ορθογραφία... παιχνίδι. Μέσα από διασκεδαστικές δραστηριότητες το παιδί μπορεί να εξασκήσει την ορθογραφία, τη μνήμη του και να διορθώσει τυχόν ορθογραφικά λάθη που κάνει συχνά. Ας δούμε μερικές ιδέες.

Παιχνίδι #1: Βρες το σωστό

Σε μία κόλλα χαρτί γράψτε την ίδια λέξη δυο φορές δίπλα-δίπλα, γράφοντας τη μία ανορθόγραφα. Απο κάτω γράψτε μία άλλη λέξη με τον ίδιο τρόπο, πιο κάτω μία άλλη και πάει λέγοντας. Ζητήστε το παιδί να κυκλώσει τη λέξη που είναι ορθογραφικά σωστή.

Παιχνίδι #2: Ο κουβάς με τις λέξεις

Σχηματίστε σε μία κόλλα χαρτί ένα μεγάλο τετράγωνο και μέσα σε αυτό γράψτε διάφορες λέξεις κάποιες από τις οποίες είναι σωστά γραμμένες και κάποιες άλλες λάθος. Το παιδί θα πρέπει "ψαρέψει" από τον κουβά μόνο όσες είναι σωστά γραμμένες κυκλώνοντάς τις.

paidi orthografia 2

Πηγή φωτογραφίας: unsplash.com / Annie Spratt

Παιχνίδι #3: Παίξτε το δάσκαλο

Γράψτε μία μικρή παράγραφο με απλές προτάσεις και λέξεις. Εσκεμμένα γράψτε μερικές από τις λέξεις ανορθόγραφα και ζητήστε από το παιδί να τις διορθώσει με ένα κόκκινο στυλό.

Παιχνίδι #4: All-time-classic κρεμάλα

Ένα διαχρονικό παιχνίδι που πάντα ενθουσιάζει τα παιδιά. Σκεφτείτε μία λέξη και γράψτε το πρώτο και το τελευταίο γράμμα. Ενδιάμεσα σχεδιάστε τόσες οριζόντιες γραμμές, όσα είναι και τα γράμματα που λείπουν. Το παιδί θα πρέπει να βρει τη λέξη, λέγοντας γράμματα και για κάθε γράμμα που δεν εμπριέχετε στη λέξη θα σχεδιάζετε από ένα μέρος του σώματος στην κρεμάλα.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved