Προτάσεις δραστηριοτήτων για ένα δημιουργικό Σαββατοκύριακο

  • Δραστηριότητες εμπνευσμένες από το Halloween
  • Φθινοπωρινές κατασκευές για παιδιά
  • Πέντε εύκολα πειράματα με σαπούνι
  • Ζωγραφική για παιδιά: Μαθαίνουμε να σχεδιάζουμε τα αγαπημένα μας φρούτα
Προτάσεις δραστηριοτήτων για ένα δημιουργικό Σαββατοκύριακο

Μία ακόμα εβδομάδα έφτασε στο τέλος της και ακόλουθεί ένα διήμερο χαλάρωσης, ξεκούρασης και διασκέδασης. Πιστοί στο εβδομαδιαίο μας ραντεβού και αυτήν την Παρασκευή, έχουμε συγκεντρώσει παρακάτω δραστηριότητες που θα ενθουσιάσουν τα μικρά σας. Έτοιμοι;

Δραστηριότητες εμπνευσμένες από το Halloween

Το Halloween γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 31 Οκτωβρίου και είναι μία δημοφιλής γιορτή στην Αμερική, πολλές χώρες της Ευρώπης και τα τελευταία χρόνια και στην Ελλάδα.

Αν μη τι άλλο, το Halloween αποτελεί πηγή έμπνευσης για ευφάνταστες δραστηριότητες, όπως πειράματα, κατασκευή χειροτεχνιών και πρωτότυπες συνταγές.

Halloween πειράματα που θα ενθουσιάσουν τα παιδιά

peirama halloween 1

Πηγή φωτογραφίας: YouTube / The Dad Lab

Έχετε ξυδι και μαγειρική σόδα στο σπίτι; Δοκιμάστε το εύκολο και εντυπωσιακό πείραμα με ποτηράκια halloween που θα φτιάξετε με τα χεράκια σας, εδώ. Στο ίδιο άρθρο μπορείτε να δείτε ακόμα ένα Halloween πείραμα με κερί και ποτήρι.

Χαρακτηριστικά του Halloween είναι οι spooky φιγούρες, οι κολοκύθες και φυσικά τα φαντάσματα. Δείτε εδώ, ένα ακόμα πείραμα με φαντασματάκια που πετάνε. Τα παιδιά θα ξετρελαθούν!

Δείτε Halloween ταινίες

tainies halloween gia paidia 8

Υπάρχουν αρκετές ταινίες με θέμα το Halloween που μπορούν να δουν τα παιδιά και μάλιστα χωρίς να τρομάξουν.Εμείς ψάξαμε στο διαδίκτυο και βρήκαμε μερικές από τις πιο ωραίες και διασκεδαστικές. Δείτε τις εδώ.

Φτιάξτε Halloween slime με κολοκύθα

slime halloween 2

Τα slimes είναι οι γλίτσες, δηλαδή οι γνωστές «χλαπάτσες» σε εμάς τους μεγαλύτερους. Είναι ουσιαστικά μία πολύ μαλακή ζύμη που αφήνει στο χέρι την αίσθηση υγρασίας. Δείτε εδώ, πώς θα φτιάξετε μόνοι σας slime εμπνευσμενο από το Halloween.

Φτιάξτε Halloween χειροτεχνίες

xeirotexnies fantasmatakia 8

Δύο εύκολες και ευφάνταστες χειροτεχνίες που θα λατρέψει το μικρό σας. Δείτε εδώ πώς θα φτιάξετε ιπτάμενα φαντασματάκια ή φαντασματάκια από χαρτί για να διακοσμήσετε το παιδικό δωμάτιο.

Ζωγραφίστε Halloween χρωμοσελίδες - Εκτυπώστε τις δωρεάν

xromoselides dorean 1

Βρέιτε εδώ χρωμοσελίδες με κολοκύθες, μαγισσούλες και πολλά ακόμα και γιορτάστε το Halloween με τον πιο δημιουργικό τρόπο.

Φθινοπωρινές κατασκευές γα παιδιά

fanaraki fthinopwro 5

Πηγή φωτογραφίας: craftprojectideas.com

Ανανεώστε τη διακόσμηση του σπιτιού με φθινοπωρινά φαναράκια που μπορείτε να φτιάξετε παρέα με τα παιδιά. Δείτε εδώ τα υλικά που θα χρειαστείτε και τη διαδικασία βήμα-βήμα.

Πέντε εύκολα πειράματα με σαπούνι

sapouni periodos peiramata

Λόγω των ιδιοτήτων του, το σαπούνι είναι ένα πολύ ενδιαφέρον συστατικό για πειράματα που μπορείτε να κάνετε με τα παιδιά στο σπίτι.

Από τα πιο εύκολα, είναι αυτό με το πιπέρι, το νερό και το υγρό σαπούνι. Βάζετε σε ένα σχετικό ρηχό και με μεγάλη επιφάνεια σκεύος λίγο νερό και ρίχνετε μέσα μπόλικο πιπέρι. Βάλτε σε μία μπατονέτα, στην μία άκρη, υγρό σαπούνι και πλησιάστε την στην επιφάνεια με το νερό και το πιπέρι. Τι παρατηρείτε ότι συμβαίνει; Δείτε εδώ τέσσερα ακόμα πειράματα με σαπούνι που μπορειτε να κάνετε με τα παιδιά στο σπίτι.

Ζωγραφική για παιδιά: Μαθαίνουμε να σχεδιάζουμε τα αγαπημένα μας φρούτα

ziografiki frouta paidia

Τα παιδιά μπορούν να μάθουν τις ονομασίες του κάθε φρούτου και τις ιδιότητές του, μέσα από δημιουργικές δραστηριότητες, όπως η ζωγραφική. Δείτε εδώ πώς μπορείτε να σχεδιάσετε αγαπημένα και γνωστά στα παιδιά φρούτα, με απλά βλήματα.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved