Πέντε αυτοσχέδια παιχνίδια για να κάνετε εξάσκηση στην πρόσθεση (vid)

Πέντε αυτοσχέδια παιχνίδια για να κάνετε εξάσκηση στην πρόσθεση (vid)
YouTube / The Dad Lab

Σε ποια ηλικία μαθαίνουν τα παιδιά τους αριθμούς;

Στην ηλικία των τριών με τεσσάρων ετών τα παιδιά ξέρουν τους αριθμούς από το ένα μέχρι το είκοσι και μπορούν να μετρούν αντικείμενα. Τα παιδιά λίγο μεγαλύτερης ηλικίας, μετρούν χρησιμοποιώντας τα δάχτυλα των χεριών τους και όταν συγκρίνουν δύο αριθμούς αναγνωρίζουν ποιος είναι μεγαλύτερος.

Πότε μαθαίνουν να κάνουν πρόσθεση και αφαίρεση;

Στις πρώτες τάξεις του δημοτικού, ξέρουν να μετράνε μέχρι το εκατό, μαθαίνουν να γράφουν και να διαβάζουν τους αριθμούς και να κάνουν εύκολες προσθέσεις και αφαιρέσεις με αριθμούς μικρότερους του 20.

paidi mathainei na metraei

Πέντε DIY παιχνίδια για παιδιά για να κάνετε εξάσκηση στην πρόσθεση

Η πρώτη αριθμητική πράξη που μαθαίνουν τα παιδιά είναι η πρόσθεση και μπορούν να την κατανοήσουν καλύτερα, μέσα από καθημερινά παραδείγματα ή διασκεδαστικές δραστηριότητες. Εμείς σήμερα θα σας δείξουμε πέντε εύκολα αυτοσχέδια παιχνίδια που μπορείτε να φτιάξετε με τα παιδιά. Η διαδικασία για να τα δημιουργήσετε είναι εξίσου διασκεδαστική.

Παιχνίδι με χαρτιά και μανταλάκια

Τα χρειαστείτε:

  • χρωματιστά χαρτιά σε διάφορα χρώματα
  • post-it χαρτάκια
  • ψαλίδι
  • μαύρος μαρκαδόρος
  • λευκός μαρκαδόρος
  • μανταλάκια

Τι πρέπει να κάνετε;

Κόψτε τα χρωματιστά χαρτιά σε τετράγωνα και γράψτε στο κάθε ένα από έναν αριθμό από το 1 μέχρι το 20. Στη συνέχεια γράψτε με μικρά γράμματα στα post-it διάφορες προσθέσεις πχ 5+2, 3+6 κ.α.. Κόψτε με το ψαλίδι το κομμάτι που αναγράφεται η αριθμητική πράξη και κολλήστε τα σε μανταλάκια.


Δώστε στο παιδί τα μανταλάκια και ζητήστε του να βρει τα αποτελέσματα των αριθμητικών πράξεων και ανάλογα με το αποτέλεσμα, να βάλει το κάθε μανταλάκι και στον εκάστοτε αριθμό στο χρωματιστό χαρτί.

Δείτε τη διαδικασία για το παραπάνω παιχνίδι και τέσσερα ακόμα στην βίντεο που ακολουθεί

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved