Το πείραμα με τα φαντάσματα που θα ενθουσιάσει τα παιδιά (βίντεο)

Το πείραμα με τα φαντάσματα που θα ενθουσιάσει τα παιδιά (βίντεο)

Τα πειράματα πάντα είναι διασκεδαστικά και πάντα ενθουσιάζουν τα παιδιά. Τα μικρά σας θα ξετρελαθούν μαθαίνοντας για την καύση και για το πώς ο θερμός αέρας κάνει τα μικρά τους φαντασματάκια να πετάξουν στον αέρα.

Το Halloween γιορτάζεται κάθε χρόνο τη νύχτα της 31ης Οκτωβρίου, κατά την οποία τα μικρά παιδιά μεταμφιέζονται κατά κανόνα σε κάτι τρομακτικό και επισκέπτονται σπίτια μαζεύοντας πολλά γλυκά. Αυτό συμβαίνει στο εξωτερικό. Εδώ στην χώρα μας τα τελευταία χρόνια γιορτάζεται από πολλούς γονείς, με παρόμοιο τρόπο που γιορτάζουν και τις Απόκριες. Μόνο που ντύνουν τα παιδιά τους κάτι τρομακτικό, σκαλίζουν κολοκύθες, διακοσμούν το σπίτι, φτιάχνουν γλυκάκια, χωρίς ωστόσο να χτυπούν τις πόρτες των γειτόνων τους για γλυκά.

Αν θέλετε να κάνετε ακόμη πιο ξεχωριστό το Halloween για τα παιδιά σας δεν έχετε παρά να κάνετε το παρακάτω πείραμα με τα φαντασματάκια που πετάνε. Τι θα χρειαστείτε για να τα καταφέρετε;

Θα χρειαστείτε:

  • μερικά φακελάκια τσαγιού
  • έναν αναπτήρα ή σπίρτα
  • ένα δίσκο ανθεκτικό στη φωτιά
  • έναν μαρκαδόρο σε μαύρο χρώμα

Πώς θα κάνετε το πείραμα;

Προσεκτικά κόψτε το σακουλάκι στη μία πλευρά και αδειάστε το τσάι. Ανοίξτε το σακουλάκι όπως θα δείτε και στο βίντεο παρακάτω και, στη συνέχεια, ζωγραφίστε μάτια και στόμα ώστε να σχεδιάσετε το δικό σας φαντασματάκι. Τοποθετήστε το στο δίσκο, ανάψτε τα και δείτε τα φαντασματάκια σας να πετούν μέσα στο σπίτι.



Λόγω της μικρής μάζας που έχει το φακελάκι τσαγιού, η ροή του θερμού αέρα το κάνει να πετάει. Κάτι που θα κάνει τα μικρά σας να μην θέλουν να πάρουν τα μάτια τους από πάνω τους.

Σημείωση: Εφοδιαστείτε με πολλά φακελάκια μιας και τα παιδιά (ειδικά μικρότερων ηλικιών) θα θέλουν να επαναλάβετε το πείραμα ξανά και ξανά και ξανά...

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved