Προτάσεις για το Σαββατοκύριακο - Τι να κάνετε με τα παιδιά εντός κι εκτός σπιτιού;

Ιδέες και προτάσεις ψυχαγωγίας για το διήμερο.

Προτάσεις για το Σαββατοκύριακο - Τι να κάνετε με τα παιδιά εντός κι εκτός σπιτιού;

Μία ακόμα εβδομάδα έφτασε στο τέλος της. Το Σαββατοκύριακο είναι χρόνος χαλάρωσης και ευκαιρία να περάσουμε περισσότερο χρόνο με την οικογένεια, μιας και σταδιακά όλοι επιστρέφουμε στους ρυθμούς που είχαμε την προ lockdown εποχή.

Αξιοποιήστε λοιπόν το επόμενο διήμερο και απολαύστε δραστηριότητες εντός και εκτός σπιτιού. Εμείς, όπως κάθε Παρασκευή, έτσι και σήμερα μοιραζόμαστε μαζί σας ιδέες για να περάσετε ένα όμορφο, διασκεδαστικό και δημιουργικό Σαββατοκύριακο με τα παιδιά. Τι μπορείτε να κάνετε λοιπόν;

Κάντε πειράματα

Τα παιδιά είναι από τη φύση τους περίεργα και δε σταματούν να εξερευνούν και να ανακαλύπτουν καινούρια πράγματα. Τα πειράματα είναι μία από τις αγαπημένες τους δραστηριότητες για αυτόν ακριβώς το λόγο. Για αυτό το Σαββατοκύριακο σας προτείνουμε έξι πειράματα που μπορείτε να κάνετε με τα παιδιά στο σπίτι αξιοποιώντας απλά υλικά. Τα μικρά σας σίγουρα θα ενθουσιαστούν. Δείτε πέντε πειράματα εδώ κι ακόμα ένα εδώ.

Φτιάξτε ένα εύκολο παζλ για νήπια

Η κατασκευή παζλ έχει πολλά οφέλη για τα παιδιά. Βελτιώνει τη μνήμη και την ικανότητα συγκέντρωσης, αναπτύσσει την κριτική σκέψη για την επίλυση προβλημάτων, ενισχύει την αυτοπεποίθηση και βελτιώνει τον οπτικοκινητικό συντονισμό. Δείτε εδώ πώς θα φτιάξετε βήμα -βήμα ένα παζλ χαμαιλέοντα για παιδιά νηπιακής ηλικίας.

Φτιάξτε σπιτάκια με ρολό από χαρτί υγείας

spitakia me rolo apo xarti ugeias

Πηγή φωτογραφίας: Instagram @caactuscare

Εν μέσω καραντίνας σίγουρα φτιάξετε πολλές κατασκευές και αυτοσχέδια παιχνίδια. Τα παιδιά ωστόσο δεν βαριούνται να δημιουργούν ποτέ, για αυτό και αυτό το Σαββατοκύριακο σας προτείνουμε μία ακόμα ευφάνταστη χειροτεχνία σίγουρα θα σας ενθουσιάσει: σπιτάκια με ρολό από χαρτί υγείας και κουζίνας. Δείτε πώς θα τα φτιάξετε εδώ.

Τρεις κατασκευές για παιδιά που λατρεύουν το διάστημα

Οι πλανήτες, τα αστέρια, τα διαστημόπλοια και οι αστροναύτες με τις εντυπωσιακές στολές τα εξιτάρουν και δεν είναι τυχαίο που πολλά παιδιά ονειρεύονται να γίνουν αστροναύτες μεγαλώνοντας. Εάν κι εσάς το μικρό σας έχει αδυναμία στο διάστημα και τους γαλαξίες, δοκιμάστε να κάνετε τις τρεις κατασκευές που θα δείτε εδώ.

Κάντε μία βόλτα στη φύση ή τη θάλασσα

Εδώ μπορείτε να δείτε ιδέες για πικ νικ και περιπάτους στην Αττική, καθώς και τις καλύτερες παραλίες για οικογένειες στο λεκανοπέδιο.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved