Κρεβάτια montessori για παιδιά και η φιλοσοφία της Maria Montessori (pics)

Παιδικά κρεβάτια τύπου μοντεσσόρι.
Κρεβάτια montessori για παιδιά και η φιλοσοφία της Maria Montessori (pics)

Σας αρέσει το μοντεσσοριανό σύστημα και θέλετε να το εφαρμόσετε ακόμη και στο σπίτι σας; Δεν έχετε παρά να αρχίσετε από το δωμάτιο του παιδιού σας διαλέγοντας μοντεσσοριανό κρεβάτι δαπέδου.

Αν είστε γονιός παιδιού μεγαλύτερου ή νηπίου, τότε ίσως να ξοδεύετε πολύ χρόνο ψάχνοντας πράγματα για τον ύπνο του παιδιού σας. Πώς θα κοιμηθεί ένα μωρό, πώς θα διαχειριστείτε τον ύπνο του, τι να κάνετε αν ξυπνάει μέσα στη νύχτα και φυσικά, πού και σε τι κρεβάτι πρέπει να κοιμούνται.

Τα μοντεσσοριανά κρεβάτια δεν είναι καινούρια. Υπήρχαν και αρκετοί στον κόσμο τα χρησιμοποιούσαν. Ακόμη και σε άλλους αιώνες ή και άλλες κουλτούρες. Ωστόσο τα τελευταία χρόνια και μετά την πανδημία, άρχισαν να γίνονται ανάρπαστα, καθώς πολλές οικογένειες γνώρισαν καλύτερα τη μοντεσσοριανή φιλοσοφία.

Η Μaria Montessori, ήταν Ιταλίδα γιατρός και παιδαγωγός, εμπνεύστρια της παιδαγωγικής μεθόδου, που φέρει το όνομά της. Η Μέθοδος Μοντεσσόρι δεν είναι μια θεωρία. Είναι απόρροια της εμπειρίας που απέκτησε η μεγάλη παιδαγωγός, παρατηρώντας και δουλεύοντας με χιλιάδες παιδιά σε όλο το κόσμο.


https://www.instagram.com/p/COTJsu3jCyy/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Δούλεψε για 2 χρόνια με παιδιά που είχαν νοητικά και ψυχικά προβλήματα, εφευρίσκοντας τρόπους να τα διδάξει βασικές δεξιότητες. Στο τέλος κατάφερε αυτά τα παιδιά να δώσουν τις εξετάσεις που έδιναν τα φυσιολογικά παιδιά στο σχολείο. Οι μαθητές της τα πήγαν όχι απλώς το ίδιο καλά, αλλά και καλύτερα από τα φυσιολογικά παιδιά. Όταν την ρώτησαν πώς κατάφερε αυτό το θαύμα, απάντησε ότι το πραγματικό θαύμα είναι πώς τα φυσιολογικά παιδιά είχαν κρατηθεί σε τόσο χαμηλό επίπεδο!

Μέσα στο βιβλίο της "Το μυστικό της παιδικής ηλικίας", μεταξύ άλλων περιγράφει και το πώς το κρεβάτι στο δάπεδο, βοηθά στη σωστή ανάπτυξη του παιδιού, στην αυτοπεποίθησή τους, στην ανεξαρτησία τους και πώς ενθαρρύνει την ελευθερία της κίνησης.

"Μία από τις μεγαλύτερες βοήθειες που θα μπορούσαν να δοθούν στην ψυχολογική ανάπτυξη ενός παιδιού θα ήταν να του δοθεί ένα κρεβάτι κατάλληλο για τις ανάγκες του, κάνοντάς το να κοιμηθεί τόσο όσο χρειάζεται πραγματικά. Το παιδί θα πρέπει να πηγαίνει για ύπνο όταν είναι κουρασμένο, να ξυπνά όταν έχει ξεκουραστεί και να σηκώνεται όποτε θέλει. Γι' αυτό προτείνουμε ότι το τυπικό παιδικό κρεβάτι θα πρέπει να απομακρυνθεί, αν δεν έχει απομακρυνθεί ήδη, από πολλές οικογένειες. Το παιδί θα πρέπει να έχει ένα χαμηλό κρεβάτι για να ξεκουράζεται, ιδανικά επάνω στο πάτωμα, όπου θα μπορεί να ξαπλώνει και να σηκώνεται όποτε το επιθυμεί.

Dr. Maria Montessori, "Το μυστικό της παιδικής ηλικίας"(σελ. 74)


https://www.instagram.com/p/CN5YhHvjPpU/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Αλλά πρακτικά, πώς μοιάζει ένα τέτοιο κρεβάτι το 2021; Από τότε που η Maria Montessori έγραψε το βιβλίο της έχουν άλλάξει πολλά πράγματα. Ωστόσο, αρκετοί έχουν βρει τρόπους να εφαρμόσουν την τακτική της ακόμη και σήμερα.

Δείτε παρακάτω στη gallery που ακολουθεί Montessori κρεβάτια για παιδιά

πηγή φωτογραφιών: Instagram account @Montessori Bedroom@Montessori Bedroom

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved