Δραστηριότητες για παιδιά: Παίξτε μουσική με ποτήρια νερού (vid)

Δείτε πώς θα φτιάξετε ένα αυτοσχέδιο μουσικό όργανο με γυάλινα ποτήρια και νερό.

Δραστηριότητες για παιδιά: Παίξτε μουσική με ποτήρια νερού (vid)

Έρευνες έχουν δείξει ότι η μουσική συμβάλλει θετικά στην κοινωνικότητα των παιδιών, διεγείρει τον εγκέφαλό τους, ενισχύει τη δημιουργικότητα και την αυτοπεποίθησή τους και συμβάλλει θετικά ακόμα και στις σχολικές τους επιδόσεις.

Εκτός από το άκουσμα της μουσικής μπορείτε να κάνετε με τα παιδιά πολλές ακόμα μουσικές δραστηριότητες στο σπίτι, όπως να φτιάξετε τα δικά σας αυτοσχέδια μουσικά όργανα με υλικά που ήδη έχετε.

Το πιο εύκολο και που πολύ πιθανό να έχετε δει ήδη σε βιντάκια που κάνουν το γύρο του διαδικτύου, είναι η μουσική με ποτήρια γεμισμένα με νερό.

Η διαδικασία είναι πολύ απλή. Παίρνετε μερικά γυάλινα ποτήρια και γεμίζετε το κάθε ένα με διαφορετική ποσότητα νερού. Ανάλογα με την ποσότητα του νερού θα προκύπτει και ένας διαφορετικός ήχος. Εάν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε στο κάθε ποτήρι και μερικές σταγόνες χρώμα ζαχαροπλαστικής για να κάνετε εντυπωσιακό και το οπτικό αποτέλεσμα.

Αυτό έκανε και το κοριτσάκι που βλέπετε στο παρακάτω βίντεο. Δείτε την πώς παίζει μουσική και δοκιμάστε το κι εσείς με τα παιδιά στο σπίτι!



© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved