Πειράματα για παιδιά: Το πείραμα με το πιρούνι και την κλωστή

Κάντε το κι εσείς σήμερα κιόλας.

Πειράματα για παιδιά: Το πείραμα με το πιρούνι και την κλωστή

Τα παιδιά είναι από τη φύση τους περίεργα και δε σταματούν να εξερευνούν και να ανακαλύπτουν καινούρια πράγματα. Τα πειράματα είναι μία από τις αγαπημένες τους δραστηριότητες για αυτόν ακριβώς το λόγο.

Kάθε εβδομάδα σας δείχνουμε πειράματα που μπορείτε να κάνετε κι εσείς με τα μικρά σας στο σπίτι με υλικά και αντικείμενα που ήδη έχετε. Το πείραμα που θα σας δείξουμε σήμερα είναι πολύ απλό και θα χρειαστείτε μονάχα ένα μεταλλικό πιρούνι και δύο κομμάτια κλωστή.

Τι πρέπει να κάνετε:

Δέστε το κάθε κομμάτι κλωστής στο πιρούνι και στους δύο δείκτες του παιδιού. Χτυπήστε το μεταλλικό πιρούνι με ένα άλλο μεταλλικό σκεύος και ακούστε με προσοχή τον ήχο που προκαλείται από το χτύπημα. Στη συνέχεια, επαναλάβετε την ίδια διαδικασία, αλλά αυτή τη φορά ζητήστε από το μικρό σας να βάλει του δύο δείκτες των χεριών του στα αυτιά του. Τι παρατηρείτε; Ποια η διαφορά στους δύο ήχους;

Στη δεύτερη περίπτωση ο ήχος που προκαλείται από το χτύπημα και την ταλάντωση του πιρουνιού μεταφέρεται μέσω της κλωστής, για αυτό και ο ήχος είναι πιο έντονος και διαφορετικός. Δείτε την εκτέλεση του πειράματος στο βίντεο που ακολουθεί.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved