Έξι πασχαλινά παιχνίδια που μπορούν να παίξουν τα παιδιά στο σπίτι (vid)

Πασχαλινές δραστηριότητες για παιδιά κάθε ηλικίας.

Έξι πασχαλινά παιχνίδια που μπορούν να παίξουν τα παιδιά στο σπίτι  (vid)

Οι πασχαλινές διακοπές των παιδιών ξεκίνησαν και για δύο εβδομάδες θα έχουν άπλετο ελεύθερο χρόνο στη διάθεσή τους, χωρίς τηλεκπαίδευση και διάβασμα.

Πώς όμως θα περάσουν στο σπίτι όλες τις ώρες μακριά από μια οθόνη; Η λύση είναι ο προγραμματισμός. Μα, θα αναρωτηθείτε, προγραμματισμός και στις διακοπές; Όχι με την έννοια του αυστηρού προγράμματος αλλά με τη λογική των προτάσεων. Το παιδί θα πρέπει μέσα στην ημέρα να έχει κάτι να κάνει, ώστε να μην ξεχνιέται με τις ώρες μπροστά σε μια οθόνη, είτε της τηλεόρασης, του τάμπλετ, ή του κινητού.

Αν δεν βρίσκει το ίδιο να κάνει κάτι, τότε θα αναλάβετε δράση εσείς. Για τα μικρότερα παιδιά είναι πιο εύκολο να τα απασχολήσετε σε αντίθεση με τα 10χρονα και άνω που συνήθως βαριούνται τις χειροτεχνίες και τη ζωγραφική.

Γι΄αυτό κι εμείς αναζητήσαμε μερικές πασχαλινές δραστηριότητες που είναι διασκεδαστικές και άκρως πασχαλινές. Αν έχετε αυλή, κήπο ή πυλωτή είναι η καλύτερη επιλογή για αρκετά από αυτά τα παιχνίδια, διαφορετικά παίξτε τα στην βεράντα ή το καθιστικό ( ή όπου υπάρχει αρκετός χώρος).

Ποιος θα βάλει τα μπαλάκια στο στόμα του λαγού


https://www.instagram.com/p/CNuBYJbjbvX/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Σχεδιάστε σε χάρτινο κουτί ένα λαγό . Στο κέντρο σχηματίστε μια τρύπα ώστε να μπαίνουν τα μπαλάκια που θα έχετε συγκεντρώσει. Τα παιδιά με ένα χάρτινο ρολό ( από αλουμινόχαρτο ή μεμβράνη) ή μια πλαστική ράβδο, θα πρέπει να βάλουν όσα περισσότερα μπαλάκια μπορούν στο στόμα του λαγού.
Αυτό είναι ένα μόνο απλό αλλά σούπερ διασκεδαστικό παιχνίδι που μπορούν να παίξουν τα παιδιά μέσα στο σπίτι.

Πάρτε κι άλλες ιδέες στο βίντεο που ακολουθεί.



© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved