Πέντε μουσικές δραστηριότητες για νήπια

Ενισχύστε την εγκεφαλική ανάπτυξη του μικρού σας και διασκεδάστε παρέα με μουσικές δραστηριότητες στο σπίτι.

Πέντε μουσικές δραστηριότητες για νήπια

Η μουσική έχει πολλά οφέλη για την ανάπτυξη των παιδιών από την βρεφική τους ακόμα ηλικία. Έρευνες έχουν δείξει ότι η μουσική συμβάλλει θετικά στην κοινωνικότητα των παιδιών, διεγείρει τον εγκέφαλό τους, ενισχύει τη δημιουργικότητα και την αυτοπεποίθησή τους και συμβάλλει θετικά ακόμα και στις σχολικές τους επιδόσεις.

Εξίσου ωφέλιμη όμως, θεωρείται η μουσική και για τους ενήλικες, καθώς συμβάλλει θετικά στην καταπολέμηση του άγχους, δίνει ενέργεια, βελτιώνει τη διάθεση και ενισχύει τους οικογενειακούς δεσμούς.

Μιας και η καραντίνα συνεχίζεται, εκμεταλλευτείτε το χρόνο εντός σπιτιού και εντάξτε τη μουσική στην καθημερινή σας ρουτίνα απολαμβάνοντας διασκεδαστικές μουσικές δραστηριότητες με τα παιδιά σας.

Τραγουδήστε σημαντικές φράσεις και λέξεις
Σύμφωνα με τον Vincent Reina, δάσκαλο μουσικής και συνιδρυτής του Music To Your Home, η εκμάθηση τραγουδιών από την μικρή ακόμα ηλικία ενισχύει τις δεξιότητες απομνημόνευσης των παιδιών. Μία μελωδία δημιουργεί ένα μοτίβο που τα παιδιά μπορούν να ανακαλέσουν και να αναγνωρίσουν με ευκολία. Έτσι λοιπόν, εάν θέλετε να θυμούνται τα παιδιά σας σημαντικές φράσεις και λέξεις δεν έχετε παρά να τις κάνετε τραγουδάκι. Αυτές μπορεί να είναι η συνήθεια να πλένουμε τα χέρια μας συχνά, οφέλη λαχανικών και φρούτων κτλ.

Παίξτε μουσική χρησιμοποιώντας σκεύη μαγειρικής
Τα μαγειρικά σκεύη μπορούν πολύ εύκολα να μετατραπούν σε μουσικά όργανα. Αφήστε το μικρό σας να ανακαλύψει τους ήχους του κάθε ενός και να... "συνθέσει" τη δική του μουσική, κάνοντας έτσι τις μέρες της καραντίνας λίγο πιο ενδιαφέρουσες.

Αναπαραστήστε ένα τραγούδι
Διαλέξτε ένα τραγούδι που ξέρετε πολύ καλά και οι δύο και αναπαραστήστε την ιστορία που διηγείται με παιχνίδια ή και με εσάς τους ίδιους.

Βρείτε το τραγούδι
Σκεφτείτε πέντε τραγούδια. Έπειτα κόψτε κομματάκια χαρτί και σχεδιάστε στο κάθε ένα, ένα σύμβολο που ταιριάζει στο κάθε τραγούδι που έχετε σκεφτεί. Ζητήστε από το μικρό σας να βρει ποιο σύμβολο απεικονίζει κάθε τραγούδι και να το τραγουδήσει. Επαναλάβετε το παιχνίδι με αντίστροφους ρόλους.

Βάλτε μουσική υπόκρουση
Ακόμα και εάν κάνετε άλλα πράγματα στο σπίτι, όπως δουλειές του σπιτιού, μαγειρική μαζί με τα παιδιά, κτλ, κάντε τα με μουσική υπόκρουση. Μελέτες έχουν δείξει ότι η μουσική υπόκρουση μεταξύ άλλων, ενισχύει και τη συγκέντρωση.

Πηγή: mother.ly

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved