Δραστηριότητες για παιδιά: Διαγενεακή δράση για μικρούς και μεγάλους

Μικρά παιδιά, ηλικίας 4-15 ετών και μεγάλοι, (65+ ετών) δημιουργούν «ο ένας για τον άλλο» κι έρχονται πιο ...κοντά.

Δραστηριότητες για παιδιά: Διαγενεακή δράση για μικρούς και μεγάλους

Μία από τις πολλές επιπτώσεις της πανδημίας στη ζωή μας είναι και η στέρηση της ανθρώπινης επαφής.

Σταματήσαμε να αγκαλιάζουμε τους δικούς μας ανθρώπους ενώ τα μικρά παιδιά που δεν έχουν κοντά τους παππούδες και τις γιαγιάδες, η επαφή τους περιορίστηκε και περιορίζεται, σε μια οθόνη ενός κινητού ή σε μια τηλεφωνική συνομιλία.

Η ανάγκη για επικοινωνία είναι μεγάλη γι΄αυτό και η ΑΝΤΑΜΑ με το Ελληνικό Παιδικό Mουσείο φέρνουν Μικρούς και Μεγάλους «κοντά» μέσα από την ενέργεια " "Μικροί (4-15 ετών) και μεγάλοι (65+ ετών) δημιουργούν «ο ένας για τον άλλο»"

Ειδικότερα, προσκαλούν όσους ενδιαφέρονται σε μια Διαγενεακή Δράση από την Τρίτη 20 Απριλίου έως την Παρασκευή 14 Μαΐου, με σκοπό να δημιουργήσουν και να μοιραστούν διαδικτυακά, ένα έργο αφιερωμένο στον αγαπημένο τους «Μεγάλο» ή «Μικρό»!

Ζωγραφίζοντας ή γράφοντας ένα γράμμα, ένα ποίημα, μια ευχή, μικροί και μεγάλοι μπορούν να αποτυπώσουν τα συναισθήματα τους για τον αγαπημένο τους παππού, γιαγιά, εγγονό, εγγονή, τώρα που ακόμα η απόσταση μας κρατάει «μακριά». Πιο συγκεκριμένα:

  • Παιδιά και έφηβοι (4-15 ετών): Ποια είναι η αγαπημένη σας στιγμή, ασχολία με τη γιαγιά, τον παππού, τον αγαπημένο σας θείο/ θεία/ Μεγάλο? Τι θα θέλατε να τους «πείτε», να κάνατε τώρα μαζί;
  • Ενήλικες 65+ ετών: Τι θα θέλατε να «πείτε», να αφιερώσετε στα εγγόνια/ανίψια/ αγαπημένα σας παιδιά τώρα που είστε σε απόσταση; Ποια στιγμή ζεσταίνει την καρδιά σας;

Σκοπός της ενέργειας είναι να δοθεί χώρος στη δημιουργική έκφραση των συναισθημάτων διαφορετικών γενεών και μέσα από αυτά να αναδειχθεί η ανάγκη και η σημασία της διαγενεακής, επαφής, για τη διαμόρφωση μιας κοινωνίας στην οποία δεν υπάρχει χώρος για ηλικιακές διακρίσεις και «αποστάσεις». Μιας κοινωνίας που ακόμα και αν οι συνθήκες απαιτούν για κάποιον καιρό απόσταση, μπορούμε να είμαστε "αντάμα".

Στο τέλος της ενέργειας, θα δημιουργηθεί κολλάζ από τα έργα (ζωγραφική και κείμενα) όλων των συμμετεχόντων, το οποίο θα δημοπρατηθεί. Τα έσοδα θα αξιοποιηθούν για οικογενειακά εκπαιδευτικά προγράμματα με μικρούς και μεγάλους ( 65+) από το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο και την ΑΝΤΑΜΑ, στο Παιδικό Μουσείο της Αθήνας και ευρύτερα σε μουσειακούς χώρους.

Πάρτε μολύβι, πινέλα, χαρτί και δημιουργήστε ένα έργο για τον αγαπημένο σας Μικρό ή Μεγάλο!

Η διάρκεια της ενέργειας είναι 20/4 έως και 14/5.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved