Προτάσεις για το Σαββατοκύριακο - Τι να κάνετε με τα παιδιά στο σπίτι;

Ιδέες και προτάσεις ψυχαγωγίας για το διήμερο.

Προτάσεις για το Σαββατοκύριακο - Τι να κάνετε με τα παιδιά στο σπίτι;

Ένα ακόμα καραντινάτο Σαββατοκύριακο είναι προ των πυλών, χωρίς επαγγελματικές υποχρεώσεις και σχολεία.

Στην Αττική η απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις έξι το απόγευμα είναι γεγονός, ο χρόνος εντός σπιτιού παραμένει αρκετός.

Τι μπορείτε να κάνετε αυτό το Σαββατοκύριακο για να περάσετε όλοι μαζί ευχάριστο και δημιουργικό χρόνο; Όπως κάθε εβδομάδα, έτσι και σήμερα, μοιραζόμαστε μαζί σας διασκεδαστικές και ενδιαφέρουσες δραστηριότητες που μπορείτε να κάνετε με τα παιδιά στο σπίτι.

Φτιάξτε αυτοσχέδια παιχνίδια με μαγνήτες

Τα μαγνητάκια τα λατρεύαμε κι εμείς σαν παιδιά και χρησιμοποιώντας τα μπορούμε να φτιάξουμε εντυπωσιακές κατασκευές και παιχνίδια.

Ο Surgei, ένας μπαμπάς δύο παιδιών και ιδρυτής του καναλιού The Dad Lab στο YouTube, μας δείχνει σε ένα οκτάλεπτο βίντεο πέντε διασκεδαστικά αυτοσχέδια παιχνίδια με μαγνήτες που μπορούμε πολύ εύκολα να κάνουμε κι εμείς στο σπίτι. Δείτε το εδώ.

Φτιάξτε χειροτεχνίες

Την περίοδο της καραντίνας, η κατασκευή χειροτεχνιών έχει την τιμητική της. Είναι μία διασκεδαστική δραστηριότητα για να περάσουν τα παιδιά στον χρόνο τους εντός σπιτιού ευχάριστα, να εξασκήσουν τις κινητικές τους δεξιότητες και να ανακαλύψουν τη χαρά της δημιουργίας. Τι μπορείτε να φτιάξετε αυτό το Σαββατοκύριακο;

Έξι κατασκευές με αφρώδες χαρτί (foam paper)
Το αφρώδες χαρτί είναι ένα πολύ δημοφιλές υλικό για την κατασκευή χειροτεχνιών. Είναι εύπλαστο και τα παιδιά μπορούν να το χειριστούν με ευκολία. Επίσης, έχει μαλακή υφή και μπορεί να αποτελέσει το βασικό υλικό για πανέμορφες κατασκευές που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ποικιλοτρόπως και στην καθημερινότητά σας. Δείτε εδώ τι μπορείτε να φτιάξετε με αφρώδες χαρτί και μερικά ακόμα υλικά.

xeirotexnies me xarti

Εύκολες κατασκευές με βαμβάκι
Το βαμβάκι υπάρχει σε κάθε σπίτι, το προμηθευόμαστε πολύ εύκολα από το σούπερ μάρκετ κι μπορεί να γίνει το βασικό υλικό για απίθανες δημιουργίες. Δείτε εδώ τρεις ευφάνταστες κατασκευές με βαμβάκι.

Κάντε πειράματα

Τα πειράματα είναι μία δραστηριότητα που τα παιδιά δεν βαριούνται ποτέ. Κατά καιρούς σας έχουμε δείξει διάφορα πειράματα που μπορείτε να κάνετε στο σπίτι με τα παιδιά αξιοποιώντας υλικά που ήδη έχετε. Σήμερα, μοιραζόμαστε μαζί σας εννέα ακόμα, που σίγουρα θα ενθουσιάσουν εσάς και φυσικά τα μικρά σας. Δείτε τα εδώ.

Εκτυπώστε εκπαιδευτικούς λαβύρινθους για παιδιά

Οι λαβύρινθοι εκτός από την διασκέδαση, βοηθούν τα παιδιά να εξασκήσουν το μυαλό τους στην επίλυση προβλημάτων. Ποιον δρόμο πρέπει να ακολουθήσουν κάθε φορά για να φτάσουν στον προορισμό τους; Δείτε τους εδώ και εκτυπώστε τους.

Εξασκηθείτε στη διαίρεση ζωγραφίζοντας χρωμοσελίδες

Οι χρωμοσελίδες αυτές είναι κατάλληλες για παιδιά Ε' και ΣΤ' δημοτικού. Αν λοιπόν βρίσκεστε στο κεφάλαιο "Διαίρεση" δεν έχετε παρά βοηθήσετε τα παιδιά σας να εξασκηθούν με διασκεδαστικό τρόπο επάνω σε αυτές τις δύσκολες -για εκείνα- πράξεις. Δείτε τις χρωμοσελίδες εδώ.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved