Τέσσερις δραστηριότητες για να μάθετε στα παιδιά τα χρώματα

Δραστηριότητες για να περάσουν τα παιδιά τον χρόνο τους εντός σπιτιού μαθαίνοντας και διασκεδάζοντας.

Τέσσερις δραστηριότητες για να μάθετε στα παιδιά τα χρώματα

Στην ηλικία των 16 μηνών τα παιδιά μαθαίνουν δύο ή τρία βασικά χρώματα όπως είναι το μπλε, το πράσινο και το κόκκινο. Μέχρι και την ηλικία των τριών ετών αναγνωρίζουν όλα τα βασικά χρώματα και κάποιες αποχρώσεις όπως το μοβ, το γκρι και το γαλάζιο.

Η εκμάθηση των χρωμάτων απαιτεί χρόνο και διαρκή έκθεση του παιδιού σε ερεθίσματα. Η καραντίνα και ο άπλετος χρόνος εντός σπιτιού ευνοεί για παιχνίδι και δραστηριότητες που εκτός από διασκέδαση θα βοηθήσουν τα παιδιά να μάθουν ή να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους. Εμείς σήμερα μοιραζόμαστε μαζί σας τέσσερις διασκεδαστικές δραστηριότητες για να μάθετε στα παιδιά τα χρώματα.

Μαγειρέψτε παρέα

Για τα παιδιά, η μαγειρική είναι μία διασκεδαστική δραστηριότητα με την οποία μπορούν να μάθουν όχι μόνο τις ονομασίες βασικών τροφών, αλλά και τα χρώματα. Αξιοποιήστε τα φρούτα και τα λαχανικά που έχετε στο σπίτι σας. Η εξοικείωση με αυτού του είδους τρόφιμα άλλωστε, θα βοηθήσει τα παιδιά να τα εντάξουν πιο εύκολα στη διατροφή τους.

Ζωγραφίστε με τα χέρια

Τα παιδιά λατρεύουν τη ζωγραφική από την πολύ μικρή τους ακόμα ηλικία. Αφήστε το να παίξει με τα διάφορα χρώματα και δείξτε του στις δημιουργίες του πώς ονομάζεται το κάθε ένα. Επίσης, μπορείτε να του ζητήσετε να σας φτιάξει ζωγραφιές με διαφορετικά χρώματα την κάθε φορά.

Παίξτε με χρωματιστές κορδέλες

Εάν έχετε στο σπίτι κορδέλες διαφορετικών χρωμάτων, μπορείτε να τις αξιοποιήσετε στο παιχνίδι με τα παιδιά. Δέστε από μία κορδέλα σε διαφορετικά παιχνίδια ή αντικείμενα που έχετε στο σπίτι και ζητήστε από το παιδί σας να σας φέρει τα παιχνίδια ή αντικείμενα που έχουν δεμένα μία κορδέλα συγκεκριμένου χρώματος κάθε φορά.

Ξεχωρίστε μαζί τα άπλυτα

Κι όμως, οι δουλειές του σπιτιού μπορούν να γίνουν παιχνίδι στα μάτια ενός παιδιού. Πάρτε δύο λεκάνες και ξεχωρίστε μαζί με το παιδί τα ρούχα που θέλετε να βάλετε στο πλυντήριο ανάλογα με το χρώμα τους.

Πηγή: whattoexpect.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved