Πειράματα για παιδιά: Εύκολο πείραμα με γάλα και χρώμα ζαχαροπλαστικής

Δείτε τι μπορείτε να κάνετε με λίγο γάλα, χώματα ζαχαροπλαστικής και ένα κομμάτι βαμβάκι.

Πειράματα για παιδιά: Εύκολο πείραμα με γάλα και χρώμα ζαχαροπλαστικής

Τα παιδιά λατρεύουν να ανακαλύπτουν καινούρια πράγματα μόνα τους και τα πειράματα είναι μία δραστηριότητα που πάντα τα ενθουσιάζει. Μπορεί πλέον να έχουν επιστρέψει στα θρανία και σε μία καθημερινότητα που θυμίζει περισσότερο αυτήν που είχαν την προ κορονοϊού εποχή, η καραντίνα όμως συνεχίζεται κανονικότατα και α απογεύματα είναι αφιερωμένα σε δραστηριότητες εντός σπιτιού.

Όταν το μικρό σας τελειώσει με διαβάσματα και λοιπές υποχρεώσεις, έχετε όλον τον χρόνο για να κάνετε ενδιαφέρουσες δραστηριότητες και να περάσετε δημιουργικό χρόνο παρέα. Μαζί μπορείτε να δοκιμάσετε πολλά πειράματα που εκτός από διασκέδαση προσφέρουν μάθηση και πολλά ακόμα οφέλη στα παιδιά.

Στο παρελθόν σας έχουμε δείξει αρκετά πειράματα που μπορείτε να κάνετε στο σπίτι με υλικά που ήδη έχετε. Σήμερα, θα σας δείξουμε ένα ακόμα για το οποίο θα χρειαστείτε λίγο γάλα, χρώματα ζαχαροπλαστικής, βαμβάκι και ένα ταψί.

Το συγκεκριμένο πείραμα είναι έμπνευση του Surgei, ενός μπαμπά δύο παιδιών και δημιουργό του καναλιού The Dad Lab στο YouTube, μέσα από το οποίο μοιράζεται με τους ακολούθους του ενδιαφέροντα πειράματα και δραστηριότητες για παιδιά στο σπίτι και όχι μόνο.

Το σημερινό μας πείραμα είναι πολύ εύκολο και μπορείτε να το κάνετε πολύ γρήγορα, ξανά και ξανά. Δείτε τι ακριβώς πρέπει να κάνετε στο βίντεο που ακολουθεί.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved