Έξυπνες ιδέες για παιχνίδια με τα παιδιά στο σπίτι (vid)

Ανακαλύψτε δραστηριότητες για να απασχολήσετε τα παιδιά τώρα που θα ξαναμείνουν στο σπίτι.

Έξυπνες ιδέες για παιχνίδια με τα παιδιά στο σπίτι (vid)

Μετά την επιβολή ενός ακόμα lockdown, οι μαθητές των Δημοτικών και των Γυμνασίων, στην Αττική, θα συνεχίσουν από αύριο τα μαθήματά τους με τηλεκπαίδευση (τα Λύκεια παραμένουν σε καθεστώς τηλεκπαίδευσης καθώς δεν είχαν επιστρέψει στα θρανία). Κλειστοί θα παραμείνουν και οι παιδικοί σταθμοί με εξαίρεση τα σχολεία ειδικής αγωγής.

Οι γονείς, για ακόμα μια φορά, καλούνται να βρουν τις ισορροπίες μεταξύ του δικού τους προγράμματος εργασίας, των διαδικτυακών μαθημάτων των παιδιών τους αλλά και της απασχόλησης των μικρότερων παιδιών μέσα στο σπίτι.

Παρότι το έργο το έχουν ξαναδεί, άλλες δύο φορές, δεν σημαίνει ότι, η καθημερινότητα με παιδιά και εργασία ( ή χωρίς) στο σπίτι όλη την ώρα και χωρίς διέξοδο, είναι εύκολη. Κάθε άλλο.

Το ζητούμενο είναι να μπορούν τα παιδιά να έχουν ένα πρόγραμμα και μια ρουτίνα ώστε η μέρα τους να περνάει όσο πιο δημιουργικά γίνεται. Φυσικά και θα υπάρξουν στιγμές που θα δουν περισσότερη τηλεόραση ή τάμπλετ, αρκεί να μην παγιωθεί ως συνήθεια.

Ανακαλύψτε λοιπόν παιχνίδια, ανάλογα με την ηλικία του παιδιού, και προσπαθήστε να συμμετέχετε κι εσείς σε ορισμένα από αυτά. Τα αυτοσχέδια παιχνίδια, συχνά είναι και τα καλύτερα καθώς εξάπτουν τη φαντασία τους και εμπεριέχουν το στοιχείο της έκπληξης.

Στο βίντεο που ακολουθεί θα βρείτε αρκετά έξυπνα παιχνίδια με τα οποία τα παιδιά θα απασχοληθούν και θα διασκεδάσουν.



© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved