Προτάσεις για το Σαββατοκύριακο: Τι να κάνετε με τα παιδιά στο σπίτι;

Ιδέες και προτάσεις ψυχαγωγίας για το διήμερο.

Προτάσεις για το Σαββατοκύριακο: Τι να κάνετε με τα παιδιά στο σπίτι;

Οι ημέρες καραντίνας συνεχίζονται, ένα Σαββατοκύριακο όμως με περισσότερεο ελεύθερο χρόνο, χωρίς τηλεργασίες και τηλεκπαίδευση, είναι προ των πυλών.

Το επόμενο διήμερο είναι ευκαιρία να κάνετε όλα όσα δεν προλαβαίνετε μέσα στην εβδομάδα και να περάσετε εποικοδομητικό και δημιουργικό χρόνο με τα παιδιά.

Τι μπορείτε να κάνετε λοιπόν το Σαββατοκύριακο για να να περάσετε ευχάριστο χρόνο με τα μικρά σας στο σπίτι; Δείτε τις προτάσεις μας παρακάτω.

Φτιάξτε χριστουγεννιάτικα στολίδια

Αν έχετε ήδη στολίσει ή το έχετε στο πρόγραμμα, είναι ευκαιρία να ανανεώσετε τα στολίδια. Τι κι αν τα καταστήματα είναι κλειστά; Μπορείτε να τα φτιάξετε μόνοι σας, και θα είναι εξίσου όμορφα και πρωτότυπα.

Δείτε πώς θα φτιάξετε χειροποίητα στολίδα από ύφασμα εδώ και χειροποίητα στολίδια από orgami εδώ.

Φτιάξτε ιδιαίτερες χριστουγεννιάτικες κάρτες

Τα Χριστούγεννα είναι πηγή έμπνευσης για πολλές κατασκευές και δραστηριότητες. Μία από αυτές είναι η κατασκευή των χριστουγεννιάτικων καρτών. Οι χριστουγεννιάτικες κάρτες μπορούν να διακοσμήσουν το δέντρο και το σπίτι, αλλά ειδικά φέτος, μπορούν να δώσουν και χαρά σε φίλους και συγγενείς που ίσως να μην έχουμε την ευκαιρία να συναντήσουμε από κοντά. Δείτε πώς θα φτιάξετε εντυπωσιακές χριστουγεννιάτικες κάρτες με τα παιδιά εδώ.

Διακοσμήστε την πόρτα σας

Εκτός από το δέντρο, το τζάκι και τα παράθυρα, μπορούμε να στολίσουμε και την είσοδο του σπιτιού και μάλιστα οι επιλογές είναι πάρα πολλές ανάλογα με τα γούστα μας. Δείτε εδώ τριάντα διαφορετικούς τρόπους και πάρτε ιδέες.

Κάντε γυμναστική με τα παιδιά

Το επόμενο διήμερο είναι ευκαιρία να κάνετε γυμναστική μαζί με τα παιδιά ή να τα παρακινήσετε να κάνουν γυμναστική μόνα τους.

Μπορεί η γυμναστική να ακούγεται κουραστική όμως, το πεντάλεπτο πρόγραμμα που μπορείτε να δείτε εδώ, θα κάνει τα παιδιά σας να σηκωθούν από τον καναπέ και να κάψουν θερμίδες.

Φτιάξτε χριστουγεννιάτικα μπισκότα

Αναπόσπαστο κομμάτι των γιορτών είναι τα χριστουγεννιάτικα γλυκίσματα. Εκτός από τα παραδοσιακά μελομακάρονα και τους κουραμπιέδες, την τιμητική τους τις γιορτές έχουν και τα μπισκότα.

Δείτε εδώ επτά τρόπους για να διακοσμήσετε τα χριστουγεννιάτικα μπισκότα σας και φτιάξτε τα πιο εντυπωσιακά γλυκίσματα των γιορτών.

Διαδικτυακές δραστηριότητες για παιδιά

Η καθημερινότητα όλων μας έχει πλέον αλλάξει. Την ιδιαίτερη αυτή περίοδο, επωφελούμαστε τα οφέλη της τεχνολογίας και το διαδίκτυο έχει γίνει μέσο διασκέδασης και εκπαίδευσης.

Δείτε εδώ online δράσεις και δραστηριότητες για παιδιά που θα τα διασκεδάσουν και θα τα απασχολήσουν δημιουργικά το επόμενο διήμερο αλλά και τις υπόλοιπες μέρες του lockdown.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved