Διαδικτυακές εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές δράσεις για παιδιά και εφήβους

Διαδικτυακά εργαστήρια και δραστηριότητες για παιδιά εμπνευσμένα από τα Χριστούγεννα και όχι μόνο.

Διαδικτυακές εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές δράσεις για παιδιά και εφήβους

Οι μέρες καραντίνας συνεχίζονται και η καθημερινότητα όλων μας έχει αλλάξει. Την ιδιαίτερη αυτή περίοδο, επωφελούμαστε τα οφέλη της τεχνολογίας και το διαδίκτυο έχει γίνει μέσο διασκέδασης και εκπαίδευσης.

Εμείς ψάξαμε και βρήκαμε στο διαδίκτυο online δράσεις και δραστηριότητες για παιδιά που θα τα διασκεδάσουν και θα τα απασχολήσουν δημιουργικά τις μέρες του lockdown.

Διαδικτυακά εργαστήρια για παιδιά και εφήβους από τη Βορέειο Βιβλιοθήκη

Η ομάδα Ανάσσα σε συνεργασία με τον Δήμο Αμαρουσίου και τη Βορέειο Βιβλιοθήθη σχεδίασε και παρουσίασε μία σειρά διαδικτυακών εκπαιδευτικών εργαστηρίων για παιδιά και εφήβους, εμπνευσμένα από τα Χριστούγεννα και όχι μόνο.

Τα εργαστήρια θα γίνονται απογεύματα Σαββάτου και προσφέρονται δωρεάν σε όλα τα παιδιά που θέλουν να συμμετάσχουν.

Για τις προσεχείς εβδομάδες, έχουν προγραμματιστεί τα εξής:

«Βουτιά στον Mικρόκοσμο»

  • Ημερομηνία & ώρα: Σάββατο, 28 Νοεμβρίου 2020, 17.00 – 18.00
  • Ηλικία: για παιδιά 9-11 ετών.

Μπορεί να μην τα βλέπουμε, αλλά είναι εκεί. Στα βάθη μιας μικρής σταγόνας υγρού, στον κόκκο της άμμου… Βακτήρια, μικρόβια, μικροοργανισμοί, συμβιώνουν και αλλάζουν μορφή με μόνο σκοπό τη συνέχεια της ζωής. Ελάτε να ανακαλύψουμε αυτούς τους καινούργιους φίλους, να κατανοήσουμε τις λειτουργίες τους και να μάθουμε πώς να ζούμε μαζί τους εν ειρήνη!

«Χειροποίητα Χριστουγεννιάτικα στολίδια»

  • Ημερομηνία & ώρα: Σάββατο, 5 Δεκεμβρίου 2020, ώρα 17.00 – 18.00
  • Ηλικία: για παιδιά όλων των ηλικιών.

Με απλά υλικά και πολλή φαντασία, έφτασε η ώρα να φτιάξουμε παρέα εορταστικά στολίδια και δώρα για τους αγαπημένους μας. Χαρτιά, χρώματα, κορδέλες, χρυσόσκονες θα ζωντανέψουν μέσα στα χέρια μας.

«Η επιστήμη των Χριστουγέννων»,

  • Ημερομηνία & ώρα: Σάββατο, 12 Δεκεμβρίου 2020, ώρα 17.00 – 18.00
  • Ηλικία: για παιδιά όλων των ηλικιών.

Τα Χριστούγεννα είναι μια μαγική εποχή. Για μικρούς και μεγάλους! Έχει, παρ’ όλα αυτά, ορισμένα χαρακτηριστικά που μπορούμε να μελετήσουμε με τη βοήθεια της επιστήμης. Γιατί φοράμε μάλλινα, όταν κάνει κρύο; Τι σχήμα έχουν οι χιονονιφάδες; Πώς ανάβουν τα λαμπάκια στο Χριστουγεννιάτικο δέντρο; Γιατί παγώνουν τα έλατα; Σ’ αυτά τα ερωτήματα θα απαντήσουμε κάνοντας πειράματα με απλά υλικά.

Οι κρατήσεις θέσεων γίνονται τηλεφωνικά στο 210 6147181.

Μαγνητοσκοπημένες αφηγήσεις στα πλαίσια της 17ης Διεθνής Έκθεσης Βιβλίου Θεσσαλονίκης

Έως τις 29 Νοεμβρίου μπορείτε να συντονιστείτε με τη 17η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης για μία διαδικτυακή συνάντηση στην Παιδική Γωνιά. Η μαγνητοσκοπημένη αφήγηση για μικρούς και μεγάλους γίνεται από την αφηγήτρια Ροδάνθη Δημητρέση και μπορείτε να τη δείτε στο thessalonikibookfair.gr



Εκπαιδευτικό online παιχνίδι βασισμένο στην Αντιγόνη του Σοφοκλή

Το Δημοτικό θέατρο Πειραιά στα πλαίσια του εκπαιδευτικού προγράμματος «Από το Μουσείο στο Θέατρο. Ανιχνεύοντας τη Θεατρική Πράξη της Αρχαίας Τραγωδίας» παρουσιάζει την Αντιγόνη – antigonigame.gr, ένα εκπαιδευτικό και ψυχαγωγικό παιχνίδι επιλογών για παιδιά και εφήβους.

Πρόκειται για μια ανεξάρτητη ψηφιακή διαδραστική εφαρμογή για φορητές συσκευές, εύκολη στη χρήση της, η οποία βασίζεται στην Αντιγόνη του Σοφοκλή.

Πώς θα το παίξετε: Μπαίνετε στην Ιστοσελίδα του παιχνιδιού antigonigame.gr, παίρνετε το ρόλο της Αντιγόνης και ξεκινάτε την περιπλάνησή σας σε έναν τρισδιάστατο χώρο σε πραγματικό χρόνο.

Διαδικτυακά εκπαιδευτικά προγράμματα του Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείου

Η Ελενίτσα, η νέα διαδικτυακή φίλη των παιδιών, παρουσιάζει μία σειρά αφηγήσεων σχετιζόμενων με τις Θεομητορικές γιορτές, τους βίους των αγίων, τις γιορτές των Χριστουγέννων και του Πάσχα αλλά και με την καθημερινή ζωή στο Βυζάντιο μέσα από γνωστά και άγνωστα εκθέματα του Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείου.

Η αφηγήσεις αυτές γίνονται μέσα από μία σειρά βίντεο με τίτλο «Ιστορίες για μικρούς και μεγάλους». Δείτε την στο byzantinemuseum.gr.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved